Nu are cine să le vorbească! Zăgujeniul nu e atractiv pentru psihologi!

explo 1000x200

Dramele din centrele de plasament din Caraș-Severin petrecute în ultimii ani ar fi putut fi măcar în parte evitate dacă psihologii ar fi petrecut mai mult timp cu copiii!

Noul director al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, Elena Amzoi, a descoperit că în centrele de plasament din subordine există nevoie de mai multă consiliere psihologică a copiilor. Problema însă e că personalul specializat e destul de redus din punct de vedere numeric. „Trebuie să fim mai atenți cu copiii și avem nevoie de consiliere, foarte foarte multă consiliere. Ar trebui să fie mai mulți psihologi. S-au mai scos posturi la Zăgujeni, dar nu vin! Nu e atractiv pentru psihologi pentru că e într-un sat!”, a explicat directorul DGASPC pentru expressdebanat.ro.

Mai multă atenție și mai multe ore de consiliere psihologică poate ar fi oferit alte perspective unor copii din centrul de la Zăgujeni, dar și din celelalte ale județului, crede Elena Amzoi, copii care au căzut victime unui sistem care numai protecție socială nu face.

E încă recent cazul băiatului care s-a spânzurat în baie, dar și mai de actualitate povestea proxeneților care au dat târcoale minorelor din centrul de la Zăgujeni. „A fost audiată doar o fată, dar nu știu dacă acea fată a avut vreo legătură cu prostituția în momentul acela. Fata e cea care acum câțiva ani a căzut de la etajul unui bloc. Nu aș dori să intru în amănunte pentru că este o anchetă”, a mai spus Elena Amzoi.

banner 970 x 250