Simbolul Semenicului arată ca după război

Viceprimarul comunei Văliug, Sorin Blaga a postat pe siteul de socializare Facebook câteva poze cu Hotelul de trei stele Nedeea, care în anii 80 a fost simbolul turimului de pe Muntele Semenic. Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. Nostalgici și în același timp șocați de halul în care a ajuns clădirea, aceștia și-au exprimat public regretul.

În cursul zilei de vineri, viceprimarul comunei Văliug, localitate care gestionează acum parcările cu plată de la Muntele Semenic, a postat pe siteul de socializare mai multe poze din interiorul Hotelului Nedeea, care în anii 80 caza zeci de turiști din toată țara. Bănățenii își amintesc cu regret de revelioanele pe care le petreceau la înălțime, alături de turiști din toată țara.

„Ce păcat Hotelul s-a ruinat! Ne plimbam …de la bar la discotecă…de la disco la restaurant… și toata lumea se cunoștea… mai mult s-au mai puțin…a doua zi dimineața era pustie statiunea Semenic…”, își amintește Dorina Antila Uphues. “Vai, ce păcat, îmi aduc aminte ca acolo, în acel hotel m-a prins revoluția… Îmi aduc aminte de o seamă de turiști străini, de elevii de la Lenau care veneau frecvent, de bucureștenii, constănțenii care erau înebuniți dupa Semenic, de reve..”, spune și Sergiu Taban.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Aurealian Roua este părere că trebuie analizată cu atenție cauza care a dus la paragina actuală. „Toată lumea văd ca regreta actuala stare a acestui simbol al muntelui banatean, nu am vazut pe nimeni însa spunand din ce cauza a ajuns asa…toti regretam, dar atat, cam cu asta ne ocupam în România, cu regretele….ăsta e cel mai mare pacat”, spune acesta.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157628864248153″]

banner 970 x 250

Comments

  1. hmm says:

    efectiv este inuman ceea ce se vede in poze din pacate nu cred ca vreodata va mai fi reabilitat cu atat mai mult cu cat din punct de vedere energetic hotelul acesta nu prea vad cum va fi rentabil vreodata …..pacat ca a ajuns in starea aceasta ….din cate am vazut toate sunt la fel ,,,,,si central-ul si celalalt ….:(

  2. Jurassik Park says:

    Merge reabilitat hotelul care a fost o perla a Semenicului si chiar sa devina rentabil; totul e sa gaseasca investitorul cu oamenii care, asa cum zice popa, sa sfinteasca locul. Adevarul e ca suntem condamnati cu acest Frunzaverde care este mult mai atent la imaginea proprie decat la cea a judetului in varful caruia se afla. E varza judetul, chiar suntem vai si amar. Luati la rand judetele din vestul tarii si veti vedea ca am ramas undeva, departe in urma parasiti de Dumnezeu. Cine-l mai voteaza pe Frunzaverde e bou si bou va muri. Jos Masoneria care a pus stapanire pe Banat!