Ultimul weekend de vacanță pe munte

explo 1000x200

Vacanța de iarnă a însemnat pe liceeni și elevii de gimnaziu multă zăpadă, dacă au avut posibilitatea să urce la munte, chiar și pentru o zi. Asta pentru că, atât pe Semenic, cât și pe Muntele Mic se schiază din plin. Nu trebuie scoasă din calcul nici pârtia de la Văliug, unde motoarele telescaunului s-au încins de atâția clienți.

Pentru că locuitorii din Reșița și Caransebeș nu au avut parte de zăpadă consistentă în acest an, la munte distracția a atins cote maxime, iar pensiunile au funcționat la capacitate maximă pe aproape toată durata vacanței de iarnă. Cu mic, cu mare, însoțiți de părinți sau chiar și singuri liceenii au luat cu asalt munții din Caraș-Severin. Stratul de zăpadă de pe Muntele Mic depășește pe alocuri peste un metru, iar pârtiile funcționează perfect pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Pe Semenic, stratul depășește 30 de centimetri, iar pârtiile au fost pline de schiori. Pe Goznuța, pârtia de Toobing, Idioții și Crucea de Brazi s-a schiat chiar și în cursul săptămânii. Tot în zona Semenic, iubitorii sporturilor montane au la dispoziție și pârtia cu zăpadă artificială de la Casa Baraj. „Mai sunt doar câteva locuri libere pentru acest weekend. Cei care nu au rezervat o cameră ar trebui să se grăbească să o facă”, a spus Florin Tudor, administratorul unei pensiuni de pe Muntele Semenic.

„Sunt de o săptămână pe munte și stau la prietena mea. Ne-am bucurat de zăpadă, iar acum distracția intră pe ultima sută de metri pentru că de luni ne reîntoarcem la școală, din păcate”, a spus Claudia, elevă în clasa a noua la Liceul „Mircea Eliade” din Reșița.