Hazardul, prevenit de Apele Române în bazinul hidrografic Banat!

Administraţia Bazinală de Apă Banat a finalizat un proiect prin care se dorește prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor.

Proiectul „Planul pentru Prevenirea, Protecţia și Diminuarea Efectelor Inundaţiilor în bazinul hidrografic Banat“ vizează reducerea riscului de producere a inundaţiilor prin cunoaşterea cât mai precisă a arealelor bazinului hidrografic Banat supuse hazardului la inundaţii.

Proiectul a presupus realizarea hărţilor de hazard la inundaţii pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Banat. Acesta analizează inclusiv datele referitoare la inundațiile care se petrec o dată la 1.000 de ani, un secol, 20 și respectiv 10 ani. Bazinele  hidrografice vizate de proiect sunt: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Aranca şi afluenţii direcţi ai Dunării. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin POS Mediu, având o valoare totală de 15.701.923 lei.

leader board 728 x 90 px

Pe baza hărţilor de hazard şi de risc la inundaţii, Administraţia Naţională „Apele Române” va elabora, până în 2015, planurile de management al riscului la inundaţii pe bazine hidrografice, conform cerinţelor directivelor europene.

FOTO: arhivă