HALUCINANT. Tribunalul Caraș-Severin obligă Universitatea „Eftimie Murgu” să țină la catedră profesori corupți!

În România, țara tuturor posibilităților, s-a ajuns în situația incredibilă ca profesorii corupți, condamnați definitiv și irevocabil pentru luare de mită, să fie impuși pe mai departe în sistemul de învățământ! Prin sentință judecătorească!

Andrea Minda, profesor de matematică în cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, a fost condamnată de Tribunalul Caraș-Severin, în luna ianuarie a acestui an, la trei ani de închisoare în regim de detenție. Pentru luare de mită în formă continuată! În plus, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei, instanța i-a interzis să-și mai exercite profesia de cadru didactic. Andrea Minda luase șpagă, câte 40 de euro pentru o notă de trecere la un examen. A fost turnată chiar de către un laborant din universitate, Vasile Suciu, care aduna plicurile cu bani de la studenți și i le aducea în cabinet.

E adevărat că, în apel, la Curtea de Apel Timișoara, sentința a fost schimbată substanțial, în sensul că profesoara a primit doar un an de închisoare, cu suspendare, iar pedepsele complementare n-au mai existat. Mai exact, nu i s-a mai interzis să-și exercite profesia de cadru didactic. Ceea ce a dispus însă de curând Tribunalul Caraș-Severin e aproape imposibil de crezut.

CITEȘTE ȘI:

Cutremur la „Eftimie Murgu”! Corupția pe care n-a văzut-o rectorul Frunzăverde mai bagă un profesor în pușcărie!

EXCLUSIV. Un laborant de la „Eftimie Murgu” mărturisește cum aduna șpăgile pentru examene la Facultatea de Inginerie!

A mai picat un profesor şpăgar de la „Eftimie Murgu”! 40 de euro pentru o notă de trecere la examen!

Odată condamnată definitiv pentru corupție, fie și cu suspendare, Andrea Minda a fost dată afară de la Universitatea „Eftimie Murgu”. Prin Decizia de concediere disciplinară nr. 288/19.07.2016, profesoara coruptă a fost pusă pe liber, a fost eliminată din comunitatea academică reșițeană. Considerând că i s-a comis o mare nedreptate, Minda s-a adresat instanței, Tribunalului Caraș-Severin, care o condamnase cu doar câteva luni în urmă la trei ani de pușcărie și o interzisese la catedră cinci ani după eliberare. Profesoara a contestat decizia conducerii de la „Eftimie Murgu”, iar Tribunalul a pronunțat o soluție imposibil de înțeles. A admis contestaţia formulată de Minda în contradictoriu cu universitatea reșițeană şi, în consecinţă, a anulat Decizia de concediere disciplinară și a obligat la reintegrarea în muncă a profesoarei pe postul deţinut anterior emiterii deciziei. „Obligă pe intimată să-i plătească contestatoarei despăgubiri egale cu salariile cuvenite, începând cu data de 20.07.2016 şi până la data reintegrării efective în muncă a contestatoarei”, a mai dispus instanța.

Interesant este că laborantul Vasile Suciu, care a fost și el dat afară de la „Eftimie Murgu” și a contestat decizia conducerii, nu a avut câștig de cauză la Tribunalul Caraș-Severin. Ambele decizii sunt supuse căii de atac. Decizia instanței i-a lăsat muți de uimire pe rectorul Andrade Bichescu și pe prorectorul Cristian Chioncel, a căror eforturi de a spăla imaginea universității se dovedesc astfel inutile. „Cu privire la cazul fostei colege Andrea Minda, soluția nu e definitivă și urmează să o atacăm la Curtea de Apel Timișoara. Ne punem încrederea în actul de justiție, credem că instanța de apel va clarifica aceste demersuri legale ale UEM prin care dorim o reconstrucție a imaginii universității, reconstrucție în care să nu mai apară cadre didactice condamnate penal definitiv pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu și a eticii universitare”, a spus rectorul Bichescu pentru expressdebanat.ro.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla motivele întoarcerii profesoarei corupte la catedra UEM!