Muncitorul Reșița cedează pe teren propriu. „Atât am putut!”

Muncitorul Reșița s-a despărțit de proprii suporteri cu o înfrângere acasă, în fața echipei FK Odorheiu Secuiesc. Harghitenii s-au impus în Polivalenta reșițeană cu 6-2 și au lăsat Muncitorul cu 10 puncte după 14 etape.

Elevii lui Ion Roman își puneau mari speranțe în acest joc, au avut ocazii, dar și reșițenilor le-a trecut glonțul pe la ureche în primele zece minute. Odorheiu Secuiesc a scăpat de asaltul reșițean și a punctat rapid de două ori, la interval de 23 de secunde, prin Tamas Miklos și Atila Biro, pentru ca Laszlo Szocs să ducă scorul la 3-0 în minutul 13. Adrian Moț a redus din diferență în minutul 16, după o pasă primită de la Flavius Fedor, care a venit cu mingea până în preajma porții adverse, după ce a recuperat-o în propria jumătate de teren. 1-3 a fost scorul pauzei, iar în mitanul secund Muncitorul a reușit să se apropie și mai mult pe tabelă, în minutul 29 scorul devenind 2-3, mingea a circulat rapid pe traseul Lucian Popescu – Florin Bârcean – Ioan Takacs, ultimul trimițând balonul în poarta oaspeților. Nu pentru mult timp a rămas acest scor, pentru că echipa din Odorheiu Secuiesc nu-și spusese ultimul cuvânt. Iar a venit o serie rapidă, cu aceiași Tamas Miklos și Atila Biro la finalizare și scorul era deja 5-2 pentru oaspeții Reșiței, în minutul 32. La acest scor, gazdele au scos portarul și au atacat în cinci, dar tactica le-a fost fatală și harghitenii au închis tabela la 6-2, prin Manya Szabolcs, în minutul 35.

„Din păcate am suferit o nouă înfrângere, după un joc care, în opinia mea, nu chiar atât de rău, mai ales în prima repriză. Atunci când am avut câteva ocazii, pe care dacă le fructificam, era 2-0 sau 3-0 pentru noi. N-am dat noi, au dat ei. În loc de 3-0 pentru noi, a fost 3-0 pentru oaspeți. De acolo s-a rupt jocul, am luat trei goluri foarte rapid, aceeași metahnă a noastră, de fiecare dată. Ne pare rău că la ultimul meci disputat acasă, în fața propriilor suporteri, să le oferim o bucurie și să câștigăm trei puncte, care pentru noi erau foarte importante. Din păcate, astăzi am pierdut și mergem la Galați, pentru ultima etapă din acest an, unde poate reușim să facem o surpriză. Dacă nu, atunci nu ne rămâne decât să continuăm lupta noastră cu Spicom Sfântu Gheorghe, pentru a prinde play-off-ul. Astăzi, atât s-a putut. Iarăși am făcut câteva greșeli mari. Atât s-a putut. Am întâlnit o echipă bună, Odorheiu Secuiesc, tot timpul a avut jucători foarte buni, chiar dacă sunt mai în vârstă. Dar asta nu contează, la futsal cu cât ești cu mintea mai coaptă, atunci vin și rezultatele. S-a văzut și în jocul nostru, am făcut multe greșeli, avem jucători foarte tineri și ei greșesc, la un moment dat clachează și apar erorile”, a spus antrenorul echipei Muncitorul, Ion Roman.

Muncitorul Reșița: Copocean, C. Doană, Moț, Mitru, Bârcean, Iago, Takacs, Fedor, L. Popescu, Mihuțescu, Păvan, Sturzu. Antrenor: Ion Roman.
FK Odorheiu Secuiesc: Grigoraș, Szocs Laszlo, Manya, Miklos, Biro, Szabo, Szocs Lorand, Klein, Kedei, Galfi, Hadnagy, Silion. Antrenor: Zoltan Jakab.

Muncitorul Reșișa rămâne pe locul 9, cu 10 puncte, la trei puncte în spatele ocupantei locului 8 (ultimul care asigură prezența în play-off), Spicom Sfântu Gheorghe.