Hai și tu la cinema pentru un 2019 ca-n filme! Distracția începe din prima zi a anului!

Prima zi din an este, pentru cei mai mulți dintre noi, una de recuperare după petrecerea de Revelion. Și ce e mai potrivit decât relaxarea la un film bun? 

Pentru început de 2019, cinematografele din Caraș-Severin aduc, așa cum se cuvine, cele mai noi producții, pe toate gusturile. Avanpremiera din aceste zile este o comedie cu cel mai cunoscut detectiv al tuturor timpurilor. Comedia spumoasă „Holmes & Watson” vorbește despre misterele clasice ale lui Arthur Conan Doyle, avându-i ca protagoniști pe Sherlock Holmes și asistentul său, dr. Watson.

O altă noutate la început de an este „Bumblebee” 3D. Fugar încă din anul 1987, Bumblebee își găsește refugiul într-un atelier dintr-un orășel maritim din California. Charlie, o fată care urmează să împlinească 18 ani și care încearcă să-și găsească un loc al ei pe lume, îl descoperă pe Bumblebee, cu răni adânci din bătălii trecute și aproape nefuncțional. Între cei doi se va înfiripa o prietenie care va ajuta omenirea să scape dintr-o invazie pe cât de neașteptată, pe atât de periculoasă.

Un blockbuster așteptat de mulți rulează și în această săptămână în cinematografele din Caraș-Severin, în format 3D. Este vorba despre „Aquaman”. Arthur Curry află că el este moștenitorul regatului subacvatic al Atlantisului și trebuie să pășească înainte pentru a-și conduce poporul și a fi un erou pentru lume. Acest reticent conducător al Atlantisului, numit și Regele celor șapte mări, este prins la mijloc între suprafața terestră a lumii care distruge și otrăvește în mod constant lumea acvatică și atlanții care caută să se dezlănțuie în revoltă pentru a-și proteja propria lume. Aquaman este singura speranță pentru coexistența în pace cu cei de la suprafață și cel care poate aduce echilibrul între cele două lumi prin construirea unui pod de comunicare și înțelegere, dar mulți nu se vor opri de la nimic pentru a-l distruge și a-și impune supremația. Toată lumea are nevoie de el, iar acesta se angajează să protejeze întreaga lume.

Un film de poveste, ecranizat pentru prima dată în anul 1964, revine în cinematografe. „Mary Poppins revine/Mary Poppins returns” îi aduce în atenție pe foştii copii avuţi sub tutelă de fantastica dădacă. Jane şi Michael Banks sunt acum adulţi, iar Michael are şi el trei copii. O tragedie de familie îi face să apeleze la ajutorul Dădacei, iar aceasta (cu ajutorul unui lămpaş, Jack), încearcă să readucă, precum odinioară, bucuria în sufletele membrilor familiei Banks.

O noutate pentru copii îl are ca personaj principal pe îndrăgitul Spider Man. „Omul-Păianjen: În lumea păianjenului/Spider-Man: Into the Spider-Verse”. Adolescentul Miles Morales oscilează între viața de licean și cea de supererou.

Cei mici vor putea viziona, în ton cu perioada, „Marea bulgăreală 2 – Supercursa săniuțelor/Racetime”. Când se organizează cea mai spectaculoasă cursă de sănii în micul orășel, Frankie-Patru-Ochi și echipa sa, având-o pe Sophie la conducerea saniei, se înscriu cu gândul că își vor învinge competitorii, adică echipa formată din nou-sosiții Zac, misterios și dichisit, și vărul său atletic Charly. Dar sania fantastică proiectată de Frankie se dezintegrează chiar înainte de a trece linia de sosire. Este o pierdere amară pentru Frankie, care refuză să accepte că ar fi făcut greșeli de construcție. Împreună cu prietenii săi, el reușește să demonstreze că Zac a trișat în timpul cursei. Frankie cere repetarea cursei, iar Zac acceptă cu condiția ca Frankie să construiască o pistă de curse cu totul nouă. Frankie și prietenii săi construiesc o pistă spectaculoasă. Zac își dă seama că se confruntă cu un adversar puternic, așa că ridică și mai mult miza, făcându-l pe Frankie să pună la bătaie hambarul. Cele două echipe încep pregătirile, iar Zac e și mai decis să trișeze fără scrupule, ca să aducă victoria în tabăra lui. Dar Frankie și echipa lui au câteva surprize pentru el, care s-ar putea să încline balanța într-o direcție neașteptată.

Un alt film nou în 2019 pentru cei mici este „Ralph rupe internetul/Ralph Breaks The Internet”. Ralph și cea mai bună prietenă a sa, Vanellope von Schweetz, trebuie să riște totul călătorind în lumea web în căutarea unei piese de schimb pentru salvarea jocului video „Sugar Rush”. Pe drum, Ralph și Vanellope se confruntă cu noi obiceiuri, lumi și personaje, bazându-se pe cetățenii internetului, „netienii”, pentru a-i ajuta în parcurgerea drumului, inclusiv pe Yesss, un algoritm viu al site-ului media „BuzzTube”. Vor reuși oare cei doi să ducă la bun sfârșit misiunea?