„Eu nu am participat la vânători, chiolhanuri sau mese festive cu Liviu Dragnea, deci nu puteam să știu mare lucru despre Tel Drum și Belina!”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost sunat și a fost informat că este așteptat pe 3 ianuarie la sediul DNA, unde procurorii îi vor comunica rezultatele expertizei efectuate în dosarul Tel Drum, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, iar dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării OLAF (Oficiul european antifraudă).

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

„Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obţinute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul judeţean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracţiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei), au transmis procurorii.

În dosarul respectiv a fost audiat, în calitate de martor, și fostul președinte PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, actualmente secretar general al PRO România. Acesta a declarat pentru expressdebanat.ro că audierea sa la DNA în dosarul Tel Drum” nu are nicio legătura cu relația rece dintre el și Dragnea sau cu plecarea din PSD. Nu, nu a avut nicio importanță, eu nu m-am consultat cu Liviu Dragnea nici înainte de audiere, nici după, eu am spus acolo absolut tot ce știam. Oricum nu știam mare lucru. Păi ce să știu eu despre Tel Drum și despre Belina, ce să știu de aici, de la Caraș?! Viața mea era împărțită, trei zile în Parlament și patru zile în Caraș-Severin. Nu am participat nici la vânători, nici la chiolhanuri, nici la meste festive, deci nu puteam să știu mare lucru despre aceste subiecte!”, a afirmat deputatul Ion Mocioalcă.