Gunoiul a devenit un lux și în Oțelu Roșu. Se anunță facturi crescute chiar din această lună

Facturi mai mari pentru locuitorii din Oțelu Roșu! Gunoiul devine o problemă serioasă și pentru orașul condus de Luca Mălăiescu. Administrația locală trebuie să găsească rapid o soluție pentru transportarea deșeurilor.

Dacă până acum situația transportului gunoiului din Oțelu Roșu era sigură și mai ieftină decât în celelalte orașe, acum administrația locală se confruntă cu acea problemă pe care o au toate orașele din Caraș-Severin: prețul ridicat pentru transportul deșeurilor. La Vulcan nu mai este loc pentru depozitarea deșeurilor, astfel că cel mai probabil autoutilitarele de la Oțelu vor lua calea Horezu, o distanță dublă care va majora facturile către serviciul de salubritate. Cauza:

Cu toate că mai sunt câteva luni până la deschiderea deponeului de la Lupac, aceste câteva luni vor îngreuna bugetul administrației locale din Oțelu Roșu, spune primarul Luca Mălăiescu:

leader board 728 x 90 px

„Vom avea de suportat acest transport de gunoi ca în toate orașele din județ. Gunoiul a devenit un lux pentru noi toți, pe care ni-l putem permite doar dacă vom subvenționa serviciul de salubritate al urbei de la bugetul local. Și așa până acum ne costa cam 60.000 de lei pe lună transportul, din care suportam de la buget 20.000 de lei. Cine știe cu cât va crește factura din această lună. Ni s-a promis că în noiembrie vor transporta la Lupac pentru că se va da în folosință acest centru, dar… cine știe. Acest serviciu ar trebui să producă pentru că cetățeanul plătește pentru colectarea gunoiului, însă din păcate și aici dăm bani să-l menținem pe linia de plutire”, spune primarul Luca Mălăiescu.

Acesta a ținut să precizeze că, deși s-a anunțat de la început că platforma de la Oțelu Roșu va fi de selecție și tranzit la nivelul orașului, a constatat că este doar o platformă de tranzit:

„Gunoiul se va selecta probabil în containere separate pe o rampă foarte mare, apoi va fi încărcat în autospeciale și duse la Lupac. Mă gândesc că la momentul când aceste platforme vor fi funcționale, în orașele din Caraș-Severin, va intra totul în normalitate. Noi suntem cei mai avansați cu lucrarea de realizare a platformei și la următoarea ședință de Consiliu Local vom aloca sumele necesare pentru realizarea unor platforme din cartierele de blocuri. Mi-aș dori ca ele să arate ca în Germania, închise din lemn, cu hidrant obligatoriu lângă, le-am fotografiat în iarnă când am fost și sper ca și la noi să le construim la Oțelu”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

CITEȘTE ȘI:

[UPDATE] PSD-ul și PMP-ul își bat joc de Reșița! Și de întreg județul, care rămâne îngropat în gunoaie! [FOTO]

[VIDEO] Afacerile cu Brantner și Green Ecobauer put tot mai tare! Poliția Locală păzește gunoaie, barosanii din Consiliul Județean numără milioane!