[UPDATE] PSD-ul și PMP-ul își bat joc de Reșița! Și de întreg județul, care rămâne îngropat în gunoaie! [FOTO]

Convocați de prefectul Florența Albu pentru a jura că vor respecta Constituția și legile țării și că vor face cu bună-credință tot ceea ce stă în puterea și priceperea lor pentru binele locuitorilor Reșiței, dar și pentru a se constitui Consiliul Local Reșița, aleșii reșițenilor din partea PSD și PMP au boicotat ședința, sfidând, practic, pe toată lumea. În primul rând pe cetățenii Reșiței!

Dacă până în 5 iunie ar fi fost în stare să facă orice numai să-i convingă pe reșițeni să le acorde votul, acum, pesediștii și PMP-iștii demonstrează că puțin le pasă de oraș și de cetățeni. Au absentat în masă de la ședința de constituire a executivului local pentru următorii patru ani, astfel că prefectul Florența Albu a constatat că prezența e sub două treime, ceea ce înseamnă lipsă de cvorum. În consecință, va convoca o nouă ședință de constituire a Consiliului Local peste trei zile.

Trebuie spus că în timp ce consilierii aleși pe listele PSD și PMP își bat joc de zeci de mii de reșițeni, aproape toți cetățenii județului suferă din cauza atitudinii mizerabile a acestora. Și asta pentru că, astăzi, imediat după ce ar fi depus jurământul, primarul Ioan Popa ar fi desființat dispoziția lui Ioan Crina, prin care Poliția Locală Reșița împiedică intrarea pe platforma din Dealul Lupacului a mașinilor cu gunoi menajer care vin din tot județul. În acest condiții, munții de gunoi de sub nasul cetățenilor vor crește de la o zi la alta!

UPDATE, ora 18.40 Boicotul pesediștilor, din cauza prefectului!

Ioan Crina, încă viceprimar cu atribuții de primar al Reșiței, a explicat pentru expressdebanat.ro motivele care au făcut ca niciun consilier social-democrat să nu se prezinte astăzi la ședința de constituire a Consiliului Local Reșița. De vină ar fi prefectul Florența Albu! “Eu am fost ieri la prefect și l-am rugat să pună ședința de constituire vineri, pentru că sunt două chestiuni importante. De la PSD lipsesc vreo trei consilieri și nu o să venim pentru că e vorba de un vot, iar la Reșița e o situație specială, în sensul că, în momentul în care se validează noul consiliu, mie îmi dispare calitatea de consilier local, dar și cea de viceprimar cu atribuții de primar și nu mai pot semna niciun act. Iar cum domnul Popa nu a primit nici azi încheierea de la Judecătorie, nu va putea depune jurământul și nu va fi primar. Practic, la Reșița nimeni nu mai avea dreptul să semneze. O zi nu împiedica pe nimeni. Doamna prefect nu a vrut și s-a întâmplat așa cum am spus eu. Asta este cunoștință de administrație!”, a declarat Ioan Crina, care, după ce a pierdut Primăria Reșița, a ales ca în următorii patru ani să fie consilier județean.