PSD a preluat Primăria Bocșa! Cismăneanțu s-a aliat cu Mirel Pascu! [FOTO]

Social-democratul Olimpiu Brie este noul viceprimar al orașului Bocșa și omul care va conduce administrația până când primarul reales, Eugen Cismăneanțu, va depune jurământul!

 

Ședința de constituire a Consiliului Local Bocșa, care a avut loc ieri, a furnizat o surpriză de proporții. Adversari și dușmani de moarte până acum, Eugen Cismăneanțu și Mirel Pascu și-au făcut apariție în sala de plen împreună, surâzători și cu aer de învingători. A fost semnul clar al alianței PMP – PSD pentru formarea majorității în Consiliul Local. De pe ordinea de zi a lipsit depunerea jurământului de către primarul ales, Eugen Cismăneanțu, care nu a putut îndeplini acest act procedural din cauza faptului că Judecătoria Reșița încă nu a validat mandatul acestuia. Abia în ședința de astăzi va fi luată în discuție validarea mandatului primarului orașului Bocșa.

Au fost validate, în schimb, mandatele tuturor consilierilor locali. Prietenia PSD – PMP a fost pecetluită în momentul în care s-a ales viceprimarul. Au fost nominalizați Olimpiu Brie, de la PSD, și Sorin Perian, de la PNL, cel dintâi primind 11 voturi, deși îi erau suficiente și nouă. Astfel, PMP a numit, practic, ca viceprimar al orașului Bocșa un social-democrat.

Având în vedere că, potrivit legii, mandatul primarului încetează în momentul depunerii jurământului noului consiliu local, singura autoritate rămasă e viceprimarul ales, Olimpiu Brie. Care va și conduce Primăria Bocșa până în momentul în care primarul ales, Eugen Cismăneanțu, va depune jurământul în fața noului consiliu local!