La Anina nu s-a schimbat nimic! Tandemul liberal Românu – Ungureanu, încă patru ani la șefia orașului! [FOTO]

Noul consiliu local al orașului Anina s-a constituit joi într-un cadru festiv organizat la Casa de Cultură a Forumului German din Steierdorf.

Cu o nouă componență rezultată în urma alegerilor locale din 5 iunie, Consiliul Local Anina s-a constituit joi la Casa de Cultură a Forumului German din Steierdorf, în prezența a peste o sută de anineni, dar și a reprezentanților Prefecturii. Ședința de constituire a debutat cu mici neînțelegeri între grupul PSD și cel al PNL, mărul discordiei fiind numărul componenței comisiei de validare a consilierilor locali. După o pauză de câteva minute, consilierii PNL au tranșat în favoarea lor propunerea, aceștia fiind majoritari în Consiliul Local. După anunțarea nominală a celor care au dobândit un mandat de consilier local, fiecare a depus jurământul, astfel fiind îndeplinite condițiile de constituire a noului executiv.

Primarul ales al orașului Anina, Gheorghe Românu, a jurat și el cu mâna pe Biblie că va administra în interesul cetățenilor, apoi le-a mulțumit tuturor celor care i-au acordat încredere pentru încă patru ani. „Mi-am luat un angajament pe care trebuie să-l respect, este greu, dar împreună cu echipa din Consiliul Local, îl vom duce la bun sfârșit. Sunt multe proiecte de pus în practică și sunt convins că, încet, dar sigur, toate aceste proiecte vor fi finalizate și ele vor contribui la creșterea nivelului de trai în orașul Anina“, a declarat proaspătul primar reînvestit al Aninei.

S-a trecut apoi la alegerea viceprimarului, grupul PNL propunându-l pe consilierul liberal Dorinel Ungureanu, iar grupul PSD-UNPR, pe consilierul local, Daniel Trișcă. După exercitarea votului secret pentru viceprimar și numărarea voturilor, consilierul liberal Dorinel Ungureanu a fost ales cu un număr de 9 voturi, contracandidatul său obținând doar 6 voturi. Așadar, după alegerile locale din 5 iunie, la Anina se păstrează tandemul din executivul administrației aninene, Românu & Ungureanu, liberalii având și majoritatea simplă în Consiliul Local Anina.