Distrug drumuri, dar scapă ieftin. Consiliul Județean se limitează la avertismente

Deși toată lumea se plânge de starea proastă a drumurilor din Caraș-Severin și de faptul că transportatorii supraîncarcă automarfarele, atunci când sunt prinși aceștia scapă doar cu avertismente, de cele mai multe ori, verbale…

Deși starea drumurilor județene este deplorabilă, iar conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin se tot plânge, indiferent de mandat, că nu sunt bani pentru reparații, atunci când inspectorii de control trafic îi depistează pe șoferii de camioane și transport greu că depășesc masa admisă, nu îi ard la buzunar, ci îi sancționează… cu avertisment!

Din 19 sancțiuni aplicate de DADPP în al doilea trimestru din anul 2016, 18 sunt avertismente, în toate cele 18 cazuri fiind vorba de depășirea masei maxime admise pe drumul județean. Chiar și firme precum Seroni Trans, Silva Logistic sau Max Agro, care au cifre de afaceri serioase, au scăpat doar cu avertismente. Și, cum afară este cald, de multe ori inspectorii de trafic nici nu mai scriu avertismentele, ci „s-a recurs la avertismente verbale în cazul transportatorilor ale căror vehicule depășeau masele maxime admise pentru drumurile județene”, scrie într-un raport al DADPP prezentat Consiliului Județean.

leader board 728 x 90 px

Ba mai mult, de sancțiuni au scăpat chiar și șoferii ceva mai șmecheri care, atunci când văd că e control, trag pe dreapta și așteaptă ca inspectorii de la Control Trafic să-și ia tălpășița!

„S-a constatat că unii conducători auto mai staționează cu vehiculele pe care le conduc în diferite locații situate în afara zonei drumurilor județene ori se întorc la locul de încărcare, unde staționează până la plecarea agenților constatatori din acel perimetru, pentru a nu se supune verificării, caz în care agenții constatatori au recurs la avertismente verbale, fiind limitați în a lua măsurile legale ce se impun” se mai arată în raport.