Gugulanii plătesc aceleași sume la impozitele pe 2016!

Pentru al patrulea an consecutiv, impozitele locale nu se majorează la Caransebeș. Consiliul Local al municipiului a aprobat cotele de impozitare pentru anul viitor, nefiind modificat nici n procent față de limitele stabilite prin Codul Fiscal.

Am considerat că e mai important să colectăm taxe mai mici decât să le majorăm cu 50 la sută și să rămână la sfârșitul anului restanțieri la plata acestor impozite și taxe locale. În același timp, este și o susținere, un avantaj pentru contribuabili pentru a profita de toate reducerile pe care le oferim în primul trimestru de plată al anului 2016”, ne-a precizat șeful administrației locale Ion Marcel Vela.

Pentru a încuraja achitarea datoriilor la bugetul local și a reduce arieratele, Consiliul Local a aprobat și o hotărâre care ajută persoanele care nu și-au achitat impozitele locale de ani de zile să ajungă la zi cu plata acestora. Astfel, rău platnicii care doresc să-și plătească această datorie către stat vor avea o reducere de 70 la sută din majorări și penalități.

Este important să știe caransebeșenii că trebuie să facă cererea cât mai urgent pentru ca diferența de 30 la sută din penalități care va rămâne de plată să fie cât mai mică, având în vedere faptul că ei pot beneficia de această facilitate până la sfârșitul lunii martie 2016”, a mai precizat șeful administrației publice locale.