Șantier în tot orașul pe final de an. Deși nu mai candidează!

Oțelu Roșu va primi o sumă impresionantă de bani în urma rectificării bugetare a Guvernului. Potrivit edilului șef, Luca Mălăiescu, aproape 700.000 de lei vor intra în perioada următoare în bugetul local.

Banii provin de la bugetul de stat, fiind repartizați localității noastre din cote defalcate din TVA. Cu acești bani vom continua investițiile în urbea de pe Bistra, printre care amintesc lucrări de modernizare a orașului. Vom începe cu zona centrală, aici unde-mi doresc să putem reabilita întreaga zonă din fața Casei de Cultură”, a precizat primarul Luca Mălăiescu.

Acesta a mai menționat că din această perioadă administrația locală a scăpat de datoriile lăsate de vechea administrație, în afară de rata la bancă de 30.000 de lei lunar.

Pentru că am achitat toate restanțele, orice ban în plus care intră la bugetul local se va regăsi doar în investiții”, a mai spus Luca Mălăiescu.

La ora actuală, valoarea bugetului local este 11.300.000 de lei, un buget foarte mic, menționează șeful administrației locale. Aceasta a făcut referire la orașul Hațeg, comparativ egal ca număr de locuitori cu Oțelu Roșu (1.000 de locuitori mai puțin decât Oțelu Roșu), care are un buget estimativ aproape dublu decât Oțelu. Din bugetul orașului de pe Bistra, anual, 6.000.000 de lei se duc la învățământ, 2.000.000 la salarii pentru angajații primăriei, la utilitățile de la școli, spital, primărie. Din acest buget sărăcăcios, pentru investiții rămâne o sumă destul de mica, de 100.000 de lei pe lună.

„Încasarea taxelor și impozitelor în ultimul an a crescut de la 60 la sută la 85 la sută, însă atât sunt veniturile. Nu funcționează combinatul, avem doar agenți economici cu cifră de afaceri mică, astfel că nu sunt bani. Veniturile la buget ar putea să crească, dacă s-ar redeschide combinatul, cu 800.000 de lei”, a mai adăugat Luca Mălăiescu.

Pe lângă reabilitarea centrului civic, în atenția administrației locale se regăsesc blocurile din zona centrală, pavarea mai multor zone, amenajarea de spații verzi, schimbarea iluminatului public și asfaltarea a două străzi din fonduri guvernamentale.