„Gugulan cu car cu mere”, motiv de mândrie și dovadă de talent pentru 500 de copii

1000x100 (1)

Festivalul de folclor pentru copii „Gugulan cu car cu mere” se prezintă mâine publicului cu o nouă ediție. Participă circa 500 de preșcolari, elevi de gimnaziu și liceeni talentați din 10 județe ale țării și din Serbia.

Nici bine nu a trecut anul de la cea de-a treia ediție a festivalului care aduce pe scena Casei de Cultură „George Suru” și pe cea a Muzeului de Etnografie al Regimentului de Graniță din Caransebeș copii iubitori ai tradiției portului, cântecului și graiului bănățean, că a sosit momentul unei noi întâlniri de suflet care se anunță a fi un nou succes. Și această a patra ediție a Festivalului de folclor pentru copii „Gugulan cu car cu mere” se va desfășura pe secțiuni de recitare a poeziei în grai, interpretare vocală, interpretare instrumentală, grupuri vocale și dansuri populare.

Festivalul dă oportunitatea copiilor și tinerilor să ia contact direct cu valorile etnografice și culturale pentru a ne cunoaște identitatea națională”, a spus cel care se află la inițiativa acestui frumos proiect cultural, Maria Bârză. Spectacolul începe sâmbătă la ora 11.00 și se desfășoară în paralel în cele două locații, Casa de Cultură și Muzeu, pe categorii de vârstă și secțiuni.

Evenimentul este organizat de Grădinița cu program prelungit Nr. 4 din Caransebeș, cu sprijinul Primăriei municipiului, al Casei de Cultură „George Suru”, al Episcopiei Ortodoxe a Caransebeșului, al Muzeului Județean de Etnografie al Regimentului și al Inspectoratului Școlar al județului Caraș-Severin.

expressheadergeneral (1)

Citește și „Gugulan cu car cu mere”, un festival de succes!