Grup infracțional organizat, condus de Romeo Dunca?! „A devalizat un județ întreg!”

Președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, spune că în spatele proiectului viitorului tren-tramvai care ar urma să circule între Timișoara și Reșița se află un „grup infracțional” care face presiuni pentru implementarea acestui obiectiv. Simonis îl nominalizează pe șeful CJ Caraș-Severin care, potrivit lui, „a devalizat un județ întreg”. 

Alfred Simonis a explicat motivul pentru care social-democrații timișeni nu au votat noile modificări privind trenul-tramvai, săptămâna trecută, în plenul Consiliului Județean Timiș. Mai exact, ca în această etapă a proiectului, autoritățile locale și județene din Timiș și Caraș-Severin să achiziționeze nu doar serviciile de realizare a studiilor de prefezabilitate și de fezabilitate, ci și documentația tehnică pentru achiziția proiectului tehnic și execuție.

CITEȘTE ȘI: Ciocniri interjudețene pe linia Reșița-Timișoara! „PNL Timiș a ajuns remorca organizației din Caraș-Severin”

leader board 728 x 90 px

„N-am votat pentru că se alocau 1 milion de euro pentru studii de fezabilitate. Extrem de suspectă această inițiativă a celor de la Caraș-Severin și Timiș. Cred că domnul Nica a picat în capcana celor de la Caraș-Severin. Acolo, un grup infracțional, în fruntea căruia se află președintele consiliului județean, care a devalizat un județ întreg, concesionând munți întregi și suprafețe mari de teren… acum a ajuns în fruntea consiliului județean și dorește să facă bani și la consiliul județean. Altfel nu îmi explic de ce dai milioane de euro pentru studii de fezabilitate și alte studii.”, a declarat Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Întrebat dacă are dovezi care să susțină declarațiile privind grupul infracțional, Alfred Simonis a răspuns: „Altfel nu îmi explic, există tot felul de interese și presiuni în spatele aprobării acestui proiect, ceea ce evident că s-a lovit de refuzul nostru, însă noi știm activitatea infracțională a celor despre care vorbeam mai devreme și cum au devalizat județul Caraș-Severin în ultimii ani.”

În plenul extraordinar al CJT de săptămâna trecută, consilierii PSD s-au abținut la vot, în privința extinderii acordului de asociere între autorităţile din Timiş şi Caraş-Severin pentru viitorul train-tram Timişoara-Reşiţa. Cei de la PSD reclamau faptul că nu au văzut acordul proprietarului infrastructurii care ar urma să fie modernizată, respectiv CFR, necesar pentru demararea investiţiei. Cu votul majorității, aleșii județeni au aprobat achiziţionarea și a documentaţiei tehnice pentru achiziţia proiectului tehnic şi execuție. Președintele CJT a dat asigurări că există și acordul cu CFR. Mai mult, Ministerul Transporturilor a răspuns oficial CJT, a mai spus Nica, că se angajează să cuprindă acest proiect în portofoliul ce va fi trimis la Bruxelles.