Lucrările la rețeaua de canalizare de la Dognecea stau într-un milion de euro!

Demarate în 2009 și sistate cinci ani mai târziu, lucrările la canalizarea din comuna Dognecea au șanse mari să nu fie reluate nici în 2021, dacă administrația locală nu face rost de fondurile necesare pentru finalizarea lor.

Primarul din Dognecea este hotărât să finalizeze proiectul abandonat de fostul edil Elena Moise. Pentru reușita acestui proiect, Remus Rof va bate la ușile Ministerului Dezvoltării, în speranța că va obține de la București sprijinul necesar pentru continuarea lucrărilor sistate în urmă cu șapte ani. „Lucrările la rețeaua de canalizare au fost întrerupte în 2014, iar predecesoarea mea nu a reușit în șapte ani să facă rost de banii necesari pentru continuarea lor. Pentru a încheia proiectul mai avem nevoie de un milion de lei. Dacă este să spunem lucrurilor pe nume, anul trecut, fostul primar a avut un milion și ceva de lei bugetul propriu pentru investiții, deci putea să finalizeze lucrarea, dar a ales să facă alte lucrări. Am ajuns la această sumă de un milion de lei, pentru că de la sistarea lucrărilor prețurile au crescut. Totul s-a majorat, începând de la materiale, până la mâna de lucru. Eu sunt hotărât să ducem la capăt această lucrare, oricât de greu ne-ar fi. Pentru a face rost de acest milion de euro, voi face diligențe la București și vom vedea dacă cei de la Ministerul Dezvoltării ne vor ajuta în acest sens.”, ne-a declarat primarul comunei Dognecea, Remus Rof.

Dacă reluarea lucrărilor la rețeaua de canalizare rămân momentan sub semnul întrebării, în privința alimentării cu apă lucrurile sunt ceva mai clare. Edilul din Dognecea are în vedere ca, până la încheierea mandatului, cetățenii comunei să beneficieze și de apă potabilă la robinete, nu doar de o rețea de canalizare. „Pentru apă vrem să facem un proiect. Vom vedea care sunt cele mai potrivite surse de finanțare, fondurile europene sau guvernamentale, și vom depune proiect. Captarea o vom face din lacul mic, care este al primăriei. Acesta este un proiect cu bătaie lungă, dar până la sfârșitul mandatului vreau să avem și apă!”, a concluzionat Remus Rof.

leader board 728 x 90 px