Polițiștii locali din Timișoara, dotați cu biciclete ca să patruleze pe malurile Begăi

De vineri, polițiștii locali din Timișoara vor patrula în oraș și pe biciclete. Îmbrăcați cu echipament de vară, agenții au început deja verificările pe malul Begăi. 

Până acum, agenții locali patrulau fie pe jos, fie cu autospecialele din dotare. Acum vor să se miște mai ușor, dar și să contribuie la păstrarea unui mediu sănătos. Ei admit și că, folosind bicicletele, se pot strecura mai ușor în trafic și pot pătrunde cu lejeritate în zone greu accesibile pentru mașini.

„Polițiștii locali sunt prezenți pe biciclete patrulând pe malurile Canalului Bega, atât dimineața cât și după-amiază, în două schimburi, de la ora 09 până la ora 23. Principalele aspecte vizate sunt depistarea celor care abuzează de decibeli, odată cu încălzirea vremii crescând numărul teraselor și localurilor care deranjează liniștea publică, dar și pentru luarea măsurilor legale pe linie de ordine publică, protecția mediului sau pentru depistarea celor care deteriorează bunurile publice ori nu respectă legislația referitoare la combaterea noului coronavirus.”, se arată într-un comunicat al Poliției locale Timișoara.

Dacă au nevoie de sprijin, polițiștii locali care circulă pe biciclete vor fi ajutați de colegii din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă. Timișorenii sunt încurajați să îi abordeze pe polițiștii locali, dacă vor să semnaleze nereguli în oraș, dar pot face și sesizări la 0256.968, 0256.246.112 sau pe email la contact@politialoctm.ro.

Direcția Poliția Locală a postat și un clip care poate fi accesat AICI.