Lucrările la noua bază sportivă din zona stadionului ar putea începe într-o lună. Se așteaptă eliberarea autorizației de construcție

Viceprimarul Cosmin Tabără spune că, deși lucrările de curățare a amplasamentului au fost finalizate de câteva săptămâni, societatea care a câștigat proiectul și execuția pentru noua bază sportivă de tip 1 din zona stadionului „Dan Păltinișanu” din Timișoara nu a depus toate documentele pentru obținerea avizelor necesare. De îndată ce acestea vor fi obținute, se vor putea demara lucrările efective. 

În ultimele săptămâni, SDM a curățat terenul pe care ar urma să fie amplasată noua bază sportivă de tip 1 din Timișoara, iar amplasamentul a fost predat constructorului. Procedurile sunt întârziate, admite viceprimarul Cosmin Tabără.

„SDM a decopertat și a curățat întreaga zonă într-un termen de două săptămâni, am predat amplasamentul, din păcate, societatea care a câștigat proiectul și execuția nu a depus încă toate documentele necesare pentru obținerea avizelor. Mai au de obținut avizul de la Mediu. Am făcut presiuni pe ei, cred că zilele acestea au depus ultima documentație către Mediu pentru a obține avizul și apoi vom elibera autorizația de construcție. În momentul în care această autorizație apare, se așteaptă să treacă procedura de la Mediu, e mai lungă, că așa e legislația, să sperăm că într-o lună, o lună și jumătate, putem da ordinul de începere al lucrărilor. Chiar și așa, suntem întârziați și nu îmi plac lucrurile de genul acesta.”, a declarat viceprimarul Tabără.

leader board 728 x 90 px

Viitoarea bază sportivă va fi ridicată de CNI pe terenul din zona străzilor Costică Rădulescu și Cerna și va avea o tribună pentru 500 de spectatori. Baza sportivă include un teren de joc cu instalație de nocturnă, iar al doilea teren, mai mic, va fi destinat pentru minifotbal, baschet sau handbal. Investiția se ridică la 5,9 milioane de lei. Contractul a fost atribuit în toamna lui 2020.

CITEȘTE ȘI: Se pregătește platforma pe care va fi amplasată viitoarea bază sportivă construită de CNI în Timișoara