Zeci de incendii pe o stradă din Timișoara, produse intenționat pentru obținerea fierului din gunoaie. Locația, transformată radical după o acțiune comună

O stradă din Timișoara, aflată în cartierul Kuncz, a devenit groapă de gunoi. Astfel, aici s-au adunat mormane de deșeuri, care erau incendiate pentru obținerea fierului vechi. În urma unei acțiuni comune, zona a fost transformată radical.

Nu mai puțin de 500 de incendii de vegetație uscată au fost înregistrate, anul trecut, la nivelul județului Timiș, pompierii fiind nevoiți să intervină pentru stingerea lor. Un caz particular cu care s-a confruntat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a fost cel de pe str. Zefirului, din cartierul timișorean Kuncz, unde a apărut o groapă uriașă de gunoi.

Lucian Mihoc, șeful ISU Timiș, a declarat că pe parcursul anului 2020, pompierii au intervenit de 28 de ori pentru stingerea incendiilor produse pe această stradă. Asta după ce deșeurile au fost incendiate intenționat pentru obținerea fierului vechi, care ulterior era vândut.

leader board 728 x 90 px

Un caz particular a fost produs pe raza municipiului Timișoara. Este vorba de str. Zefirului, unde în anul 2020 au fost înregistrate în aceeași zonă, la aceeași adresă, 28 de intervenții privind incendierea unor deșeuri. Persoanele din zona respectivă nu s-au liniștit în ceea ce privește incendierea acestor deșeuri, scopul principal fiind de obținere a materialului fieros care se găsește în anvelope și alte materiale combustibile, ulterior valorificate”, a declarat Lucian Mihoc.

Cu scopul de a rezolva această problemă, a fost organizată o acțiune comună, fiind implicați polițiști de la serviciul de investigații criminale, jandarmi, angajați ai gărzii de mediu și ai poliției locale. Astfel, persoanele care obișnuiau să incendieze deșeurile au fost identificate și sancționate. Mai mult, în această primăvară, primăria a curățat zona de maldărele de deșeuri menajere și resturile de materiale de construcții împrăștiate.