Gunoaie cu miros politic și mostre trimise pe masa procurorilor DNA!

Pesedistul Daniel Borduz a fost schimbat, astăzi, cu liberalul Ovidiu Chimigeriu, la șefia ADI Intercom Deșeuri Caraș-Severin, motiv pentru care au fost sesizate organele de cercetare penală!

Plecarea lui Borduz a fost pusă la cale de mai mult timp. La fel, venirea lui Chimigeriu. Mutarea era de notorietate. S-a întâmplat astăzi, în urma unei ședințe cu scântei a Consiliului Director. Propunerea de eliberare din funcție a directorului Borduz a venit de la primarul Oraviței, Dumitru Ursu. O mai făcuse și cu altă ocazie. A argumentat-o simplu: n-a făcut suficient pentru buna funcționare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac, pentru deschiderea stațiilor de transfer și pentru asigurarea serviciilor unor operatori de salubritate. Scurt și la obiect. Propunerea lui Ursu a fost votată de Sorin Perian, viceprimarul cu atribuții de primar al Bocșei, și de Ion Chisăliță, edilul-șef de la Moldova Nouă. Așadar, trei voturi pentru. Împotrivă a votat Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu, președintele ADI Intercom Deșeuri. A lipsit Adrian Stoicu, primarul de la Bozovici. Cu 3-1, Daniel Borduz a fost pus pe liber. La fel s-a votat pentru instalarea noului director: Ovidiu Chimigeriu, fost director la Transal Urbis Caransebeș, unde s-a ocupat, printre altele, de salubrizarea orașului.

„E o decizie politică! Pentru schimbarea directorului Borduz nu există o notă de fundamentare. Pe Chimigeriu nu știm ce-l recomandă. Vă rog să remarcați că, din cele trei voturi pentru destituirea directorului ADI Intercom Deșeuri, două vin de la cei doi primari PNL, iar celălalt de la un primar suspendat din PSD tocmai pentru că el cochetează de multă vreme cu PNL. Propunerea pentru noul director e Ovidiu Chimigeriu, cunoscut membru PNL de la Caransebeș. Se vede și din avion că decizia e una politică. Asemenea decizii s-au luat și în trecut, se iau și în prezent și, cu siguranță, se vor mai lua și în viitor. Din punctul meu de vedere e total inoportună această schimbare. La ora actuală, la ADI Intercom Deșeuri sunt în desfășurare anumite licitații pentru zonele 4, 5 și 6 și am mari emoții că viitorul director nu va avea capacitatea să ducă la bun sfârșit procedurile în curs. Lucru ce va duce la blocarea unei mari părți a județului în privința colectării deșeurilor menajere și la scumpirea tarifelor către populație!”, a declarat Luca Mălăiescu.

leader board 728 x 90 px

Daniel Borduz a fost nemulțumit de explicațiile primite, de felul în care cei care l-au demis și-au motivat votul. „Nu au fost în stare să îmi impute ceva, să-mi reproșeze ceva legat de activitatea mea la ADI Intercom Deșeuri, au executat un ordin de partid. Nu mi-au prezentat mie argumente, atunci să o facă la DNA și DIICOT. Le fac plângeri penale pentru că nu e normal ce au făcut. Am fost schimbat de oameni care au venit cu tema făcută, de oameni care au dovedit că habar nu au cu ce se ocupă acest ADI, că nu au citit nici măcar statutul ADI și că au votat în necunoștință de cauză. Eu voi lăsa justiția să spună dacă s-a procedat legal”, a comentat fostul de acum director ADI Intercom Deșeuri.