Greu pentru PLR! PSD şi ACL au majoritatea funcţiilor de conducere!

Partidul Liberal Reformator, susţinătorul independentului Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţie, şi-a deschis filiale şi în mai multe localităţi din Caraş-Severin.

Organizaţia judeţeană a PLR, condusă de preşedintele interimar Doru Dumitru, numără deja câteva sute de membri. Printre liberalii reformatori din Caraş-Severin se află Dan Tocuţ, deputatul care a renunţat recent la PNL, Costel Dorobanţu, în calitate de vicepreşedinte, Ionel Goagă, secretarul coordonator, sau Susana Beşliu, purtător de cuvânt. „Suntem în plin proces de formare a filialei Caraş-Severin a Partidului Liberal Reformator. Eu m-am alăturat mai târziu demersului iniţiat de colegii şi prietenii mei. Am mai lucrat cu ei, am colaborat pe plan umanitar încă de acum opt ani, sunt oameni de iniţiativă şi încet, încet vreau să organizăm acest partid cu oameni noi, mai mult din sectorul privat decât din cel public şi de stat. Avem organizaţii la Reşiţa, Caransebeş, Oţelu Roşu, în curs de formare în zona Oraviţa, Moldova Nouă şi încet, încet la nivelul comunelor. Încercăm să facem o filială puternică, deşi este foarte greu să concurezi cu PSD şi actualul PNL-PDL, ACL-ul, care au majoritatea funcţiilor de conducere din judeţ”, a declarat vicepreşedintele PLR Caraş-Severin, Dan Tocuţ.

Parlamentarul cărăşean a vorbit şi despre plecarea sa din PNL sau relaţia cu Marcel Vela, liderul PNL. „Am fost perceput ca un apropiat al domnului Vela, ca omul lui Vela. Asta a fost doar o percepţie. Între noi a fost o relaţie de colaborare, de respect reciproc, nu a fost o prietenie cu vizite acasă sau altceva. Şi acum am un respect faţă de domnii Vela şi Frunzăverde. Datorită domnului Vela sunt în politică, dar am considerat că prin apropierea de PDL şi intrarea în Partidul Popular European PNL s-a îndepărtat de la principiile liberalismului. Nu am vrut să plec altundeva decât la liberali”, a explicat Tocuţ.