Dascălii și educația suflă în lumânări de ziua lor!

De aproape două decenii, data de cinci octombrie este recunoscută ca fiind Ziua Mondială a Educaţiei sau Ziua Mondială a Profesorilor. Astfel, dascălii din întreaga lume suflă în lumânări și primesc mulțumiri și recunoștință de la cei pe care i-au format și educat.

Ziua Educației nu va fi uitată nici la Reșița. Într-un ambient prietenos, în miros de carte, dascălii și elevii vor avea parte de un maraton generos de activități. Evenimentul este programat pentru luni, 6 octombrie, la sediul central al Bibliotecii Municipale din Reșița, dar și la filiala de pe strada Țarcului, numărul 1.

Activitățile vor începe la ora 9:30. Sub titlul „Caragiale nu a murit”, elevii clasei a 7-a A de la Școala Nr. 8 din municipiu vor realiza un moment special.

Mai apoi, începând cu ora zece, Colegiul Mircea Eliade va fi în centrul atenției. Elevii claselor a 7-a C și D vor realiza un moment ,,Din suflet, pentru carte…”. Toate aceste activități vor fi realizate la sediul central al bibliotecii.

La filiala de pe strada Țarcului se va organiza de la ora 14:15 întâlnirea care poartă numele „Educația – Cheia succesului”, în cadrul căreia vor avea loc discuții, prezentări și expoziții de carte.