Grădiniță nouă în Govândari! Primăria Reșița a bătut palma cu Ministerul Educației!

Un nou parteneriat, având ca lider de proiect un minister, prinde contur la Reșița. De această dată, este vorba despre Ministerul Educației, care se angajează să obțină finanțare pentru construirea unei noi grădinițe în cartierul Govândari.

60 de copii din Reșița vor putea învăța curând într-o grădiniță nouă, care ar urma să fie ridicată printr-un proiect derulat de Ministerul Educației, în calitate de lider de proiect și Municipiul Reșița, ca partener. Proiectul „Construcții grădinițe Regiunea Vest” va fi finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, fiind vorba despre investiția „Grădinița cu program normal cu 3 săli de grupă în localitatea Reșița, jud. Caraș-Severin” cu o valoare totală de 1,52 milioane de lei, durata de realizare – 12 luni. Cofinanțarea din fonduri locale este de aproximativ 365.000 de lei.

Potrivit proiectului, noua unitate de învățământ ar urma să fie construită în cartierul Govândari, între aleile Țarcului și Gutâi.

Unitatea de Management a Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare din cadrul Ministerului Educației Naționale intenționează depunerea de cereri de finanțare și, ulterior, cereri de rambursare pentru cheltuielile realizate după 1 ianuarie 2014 în cadrul Proiectului „Reforma Educației Timpurii în România”, din care face parte și Reșița.

Consilierii locali au aprobat, la finalul săptămânii trecute, proiectul și acordul de parteneriat cu Ministerul Educației, documentația necesară finanțării având ca termen de depunere data de 13 august.

CITEȘTE ȘI: Schimbare în ruta tramvaiului reșițean! Ministerul Dezvoltării se vrea lider de proiect!

upt 1000x100