Schimbare în ruta tramvaiului reșițean! Ministerul Dezvoltării se vrea lider de proiect!

S-a mai făcut un pas important spre achiziționarea tramvaiului, dar de această dată, pe un alt traseu: Primăria Reșița – fonduri europene via Ministerul Dezvoltării Regionale. „Biletul” îl plătește Ministerul, dar cine stă la coadă?

O Ordonanță de Urgență din luna iunie vine să dea peste cap proiectul cu tramvaiul reșițean sau, cine știe, să îi dea o mână de ajutor. Potrivit OUG 47/2018, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice promite să stabilească „măsuri de urgentare a absorbției fondurilor europene”, așa că a propus implementarea unor proiecte de achiziție a tramvaielor, în parteneriat cu municipiile reședință de județ, una dintre condiții fiind ca Ministerul să fie lider de proiect, ca să dea bine la CV…

Așa se face că, în cea mai recentă ședință de Consiliu Local, s-a aprobat încheierea acordului de parteneriat și a protocolului de asociere cu Ministerul Dezvoltării Regionale pentru a pregăti în comun proiectul „Achiziție de mijloace de transport public – tramvaie electrice”. Ambele documente vor fi semnate de primarul Ioan Popa.

Potrivit parteneriatului, Ministerul Dezvoltării va achiziționa, în numele Primăriei Reșița, 13 tramvaie electrice bidirecționale cu uși pe ambele părți, cu lungimea de aproximativ 18 metri. Valoarea totală a proiectului este de 142 de milioane de lei. Totodată, se aprobă contribuția minimă a municipalității în cuantum de 2% din valoarea eligibilă, ceea ce înseamnă că din bugetul local se vor vira 2,84 milioane de lei în contul acestui proiect.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Vestea bună este că „proiectul va beneficia de o alocare financiară suplimentară față de cea propusă inițial pentru Obiectivul Specific 4.1 pentru Municipiul Reșița, oferind astfel posibilitatea finanțării din alocarea inițială a altor proiecte ce vizează mobilitatea urbană”, se arată în Nota de Fundamentare.

Responsabilii cu punerea la punct a întregii documentații rămân angajații Primăriei, însă acceptarea propunerii venite din partea Ministerului Dezvoltării, cel care va decide de unde ia tramvaiele pentru Reșița, închide gurile rele care spuneau pe la colțuri că primarul Nelu Popa ar avea un prieten bun de la care să cumpere tramvaiele, nu foarte departe de județul Caraș-Severin… Pâinea şi cuţitul se află de-acum la ministerul condus de Paul Stănescu…

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/