UPDATE. Ghiorghioni, înfundat de subordonați! Martorii confirmă presiunile!

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, prins în flagrant cu şpagă, a contestat măsura arestului preventiv care s-a dispus de către Tribunalul Timiş, numai că probele împotriva sa sunt zdrobitoare. În plus, DNA cere şi arestarea nepotului său, Cosmin Ghiorghioni, plasat sub control judiciar de prima instanţă!

Presiunile făcute de Ionesie Ghiorghioni asupra oamenilor din subordine şi a celor din instituţiile subordonate administraţiei judeţene prezentate de procurorii DNA sunt susţinute şi de unii martori audiaţi în dosarul de corupţie. „Aşa cum reiese din declaraţia dată deja de un subordonat, inculpatul, în calitate de  vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a  exercitat presiuni în repetate rânduri, pentru a se efectua recepţia unor lucrări şi plăţi la firma administrată de denunţători, iar aceste presiuni au dat rezultate, întrucât, aşa cum reiese din declaraţia aceluiaşi martor, niciunul din angajaţi nu a nesocotit dispoziţiile inculpatului, executându-le  indiferent de conformitatea lor cu legea”, se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă.

Şansele de a se bucura prea repede de libertate par a fi foarte mici pentru Ghiorghioni şi asta pentru că procurorii DNA au argumente foarte solide. „Chiar dacă nu s-ar exercita presiuni efective, având în vedere existenţa în continuare a raporturilor de subordonare conduce la concluzia că  influenţa pe  care acesta o are faţă de  angajaţi s-ar menţine în situaţia în care acesta nu ar fi arestat”, au precizat procurorii anticorupţie.

Şi astea nu sunt singurele argumente pentru care au cerut încătuşarea vicelui Consiliului Judeţean. „Faţă de posibilitatea reală de a lua legătura cu  reprezentanţii celorlalte două societăţi comerciale care sunt bănuite că ar fi obţinut contracte publice în baza aceluiaşi criteriu, în condiţiile în care  reprezentanţii acestor societăţi sunt implicaţi în cumpărarea influenţei şi practic nu au un interes  să  devoaleze  posibile activităţi de favorizare a lor.  Şi în cazul acestor persoane, menţinerea inculpatului în funcţia pe care o deţine apare ca o garanţie a realizării profitului, astfel că  se poate considera că este posibilă exercitarea influenţei asupra acestora nu atât direct, dar chiar  indirect, prin simpla menţinere in funcţie. Faţă de posibilitatea reală a acestui inculpat ca, în ipoteza în care ar fi în libertate şi şi-ar relua activitatea,  să influenţeze ancheta  prin  influenţarea  persoanele subordonate, respectiv membri în comisia de licitaţii,  membri în comisiile de recepţie  lucrări,  care  urmează să fie audiaţi în calitatea de martori”, s-a motivat de către organele de cercetare penală şi de către instanţă.

Curtea de Apel Timişoara se va pronunţa astăzi cu privire la menţinerea lui Ionesie Ghiorghioni în arest preventiv, dar totodată va analiza şi contestaţia făcută de DNA împotriva deciziei Tribunalului Timiş de a-l cerceta sub control judiciar pe nepotul său, Cosmin Ghiorghioni.

UPDATE – Ghiorghioni, în arest! La fel și nepotul!

Curtea de Apel Timișoara a respins contestația făcută de Ionesie Ghiorghioni, acesta urmând să petreacă 30 de zile în arest preventiv. Instanța a admis în schimb contestația DNA-ului în ceea ce-l privește pe Cosmin Ghiorghioni, nepotul vicelui de la Consiliul Județean fiind și el arestat preventiv.

UPDATE 2

„Soluția instanței este definitivă. Vom încerca zilele următoare, bineînțeles, cu acordul clientului meu, să formulăm o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu o altă măsură preventivă. Am arătat în fața instanței că această încheiere este total netemeicnică, am arătat că un om de vârsta dumnealui, cu un cazier imaculat, care a făcut foarte multe pentru județul Caraș-Severin, poate fi cercetat și altfel decât în stare de arest preventiv. Clientul meu nu are cu ce se zădărnicească în vreun fel urmărirea penală”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Comments

 1. Radivoj Milenovici says:

  Tractoristul asta nu a cerut ”paraindaratul” asa de capul lui ci mai mult ca sigur a fost indemnat de Frunza’nba….. poreclit ”Domnul 10% din Caras-Severin .

 2. popovici says:

  Buna
  D-le av.Bolosin va admir meseria dar nu si tupeul sau nes…… va rog respectuos in urma declaratii date sa-mi enumerati cateva lucruri esentiale societati de catre clientul dv.Ghiorghioni le-a savarsit ptr judetul CS si cu varsta lasati-o balta sau mai bine zis cand a luat banul necuvenit nu sa gandit si la ani dumnealui.

  o zi placuta

 3. popovici says:

  SA II ELIBEREZE PE TOTI CAND …… LA SFANTUL ASTEAPTA ASTFEL SOCIETATEA ROMANEASCA VA EVOLUA ……NICIODATA….

 4. andy says:

  De ce nu se iau in considerare si daunele colaterale produse cat acest interlop a fost in functia de vice la Consiliul Judetean CS? In urma eliminarii concurentei s-a platit un pret mult mai mare pentru lucrare, s-a deteriorat mediul de afaceri si posibilitate unor firme cinstite de a castiga contractul. Nu mai vorbim de calitatea execrabila a lucrarilor care ulterior vor impune noi cheltuieli.