Cocioran, primul reșițean calificat la Jocurile Olimpice de la Rio!

Atletul legitimat la CSM – CS Universitatea Reşiţa şi-a asigurat prezenţa la a doua ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră, după ce în 2012 a mărşăluit pe străzile Londrei cu emblema Reşiţei pe piept.

Transformat spectaculos într-o adevărată sculptură în muşchi după cantonamentele externe în care s-a antrenat cu elita atletismului mondial, Marius Cocioran şi-a realizat baremul de participare la ediţia 2016 a Jocurilor Olimpice de la Rio cu un nou record naţional. Reşiţeanul a terminat pe locul 11, în 3 ore, 55 minute, 59 secunde, cursa probei de 50 km marş la Cupa Europei de la Murcia, din Spania. „Este un rezultat care reprezintă un timp sub baremul care face posibilă participarea la Jocurilor Olimpice de la Rio, din Brazilia. Marius Cocioran este pregătit de antrenorii emeriţi Octavian Măzăran şi Iosif Corneliu Măzăran. Este o a doua participare a lui Marius Cocioran la Jocurile Olimpice după cea din 2012, de la Londra”, a declarat Rusalin Fîc, directorul CSM Reșița.

Performanţa atletului este anunţată în termeni laudativi şi de site-ul clubului Universitatea Reşiţa: „Mare bucurie ne-a adus duminică, 17 mai, atletul Clubului Sportiv Universitatea Reșița, Marius Iulian Cocioran. Campionul nostru în probele de marș a făcut o cursă excelentă la Murcia, în Spania, cu ocazia Cupei Europei, obținând calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016! Cu timpul de 3 ore, 55 de minute și 59 de secunde, Marius a stabilit și un nou record național în proba de 50 km marș. Îl felicităm pe Marius Cocioran pentru performanța realizată și îi mulțumim că ne-a adus bucurie într-o duminică frumoasă de mai. Felicitări și directorului CSU Reșița, un adevărat om de sport, care l-a susținut încontinuu pe Marius Cocioran, ca de altfel pe toți sportivii clubului nostru. Totodată, ne bucurăm să anunțăm și rezultatul Claudiei Ștef, o atletă cu dublă legitimare Craiova – CSU Reșița, prezentă la Cupa Europei de marș în proba de 20 km, obținând de asemenea baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio”.