Germanii de la Rheinmetall au pus turela pe Reşiţa!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Germanii de la Rheinmetall Group au revenit azi la Reşiţa, semn că tatonările acestora de anul trecut, după demersurile iniţiate de primarul Nelu Popa, au şanse reale de a se concretiza în reluarea producţiei de armament pe platforma Arsenal. 

Delegaţia germană, condusă de managerul Rheinmetall pentru România, Martin Rill, s-a întâlnit la Palatul Administrativ cu Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, primarul Nelu Popa şi viceprimarul Gabriel Duruţ.

„Împreună cu primarul municipiului Reșița, domnul Ioan Popa, astăzi, am primit vizita reprezentanților companiei germane Rheinmetall Group, la sediul Palatului Administrativ. Discuțiile purtate cu delegația condusă de domnul Martin Rill s-au axat pe oportunitățile de investiții la S.C. Arsenal S.A. Reșița, pe potențialul investițional al municipiului Reșița și al județului Caraș-Severin, precum și pe calitatea forței de muncă“, a transmis Silviu Hurduzeu.

1000x100 (3)

Detalii ceva mai concrete despre intenţiile Rheinmetall a oferit Nelu Popa încă din toamna anului trecut, într-un interviu acordat pentru Express de Banat. „M-am întâlnit cu Martin Rill, care este reprezentantul lor în România, la un seminar la Timişoara, acum o lună. Vom merge cu ei la IMR (Arsenal) şi în Parcul Industrial. Ei fac un transportor blindat la Moreni, un TAB, cum îi spuneam noi pe vremuri, sunt pe ultima sută de metri cu semnarea documentelor, iar planul lor este să facă la Reşiţa turela acestui transportor, cu echipamentul de tragere de pe el“, anunţat în noiembrie primarul Nelu Popa.

Edilul-şef al Reşiţei se arăta atunci foarte încrezător în atragerea investitorilor germani. „Din fericire, Martin Rill este un cetăţean german de origine română, este plecat din zona saşilor, din zona Sibiului, acum 30 şi ceva de ani. Omul cunoaşte Reşiţa foarte bine, a fost aici în tinereţe şi am avut un contact foarte bun cu el la Timişoara, apoi am avut o corespondenţă pe email. Ne-am consultat cu ei pe tema tehnologiei. Strungurile, frezele, rabotezele de la IMR nu mai au relevanţă astăzi. Important e că sunt halele, avem gaz, curent, apă, canal, deci este o infrastructură bine pusă la punct, pe care se pot aduce maşini cu comandă numerică şi astfel se poate lucra cu tehnologiile noi, de astăzi. Important e că Reşiţa are o tradiţie pe zona industrială. Noi am făcut şi şcoala aceasta profesională, Şcoala Duală, unde se poate face inclusiv calificare profesională în comandă numerică computerizată. Deci eu îmi pun mari speranţe în acest demers cu Rheinmetall“, declara Nelu Popa pentru Express de Banat.

CITEŞTE ŞI: Armament NATO produs la Reşiţa? Primarul Nelu Popa: „Îmi pun mari speranţe în Rheinmetall!“

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/