Oţelu Roşu se deschide pentru investitori! Luca Mălăiescu: „Avem o veste foarte bună dată de Nikarom Group“!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Investițiile în orașul Oțelu Roșu vor fi mai ușor de realizat din acest an. Primarul Luca Mălăiescu spune că firma Nikarom Group, care deține Combinatul Metalurgic Mechel din Oțelu Roșu, a decis să pună în vânzare sau spre închiriere loturi de teren din cele 67 de hectare care aparţin combinatului.

Exemplul este luat de la Combinatul Câmpia Turzii, unde în ultimii ani peste 10 companii au investit în zonă datorită, creând astfel sute de locuri de muncă.

„La Oțelu Roşu, combinatul deține o suprafață foarte mare de teren, în zona centrală, astfel că foarte mulți investitori ar putea lua în calcul această oportunitate de a închiria un teren sau o hală, de a cumpăra spațiul care dispune de toate utilitățile. Oricum, noi avem de câștigat pe Valea Bistrei. Este o veste foarte bună dată de Nikarom Group, pentru că la Câmpia Turzii au adoptat acea strategie, în urmă cu câțiva ani, când au adus cuptorul de acolo la Oțelu și au închis Câmpia. Şi iată că astăzi, acolo, pe locul unde și-a desfășurat activitatea acum ani de zile, funcționează 10 firme cu hale noi și au generat 600 de locuri de muncă“, spune primarul Luca Mălăiescu.

publicitate tmc 640

Edilul-şef ne-a mai declarat că, dacă ne uităm în trecut și vedem câți investitori au dorit să dezvolte o afacere la Oțelu Roşu, dar nu exista teren disponibil decât în Gai, situaţia va fi de-acum alta.

„Deja reprezentanții unor companii din China prospectează zona și, oricum ar fi, nu primim noi bani pe terenul cumpărat, dar vin bani din impozite, din taxele pentru autorizațiile de construcții, dar și din impozitele pe salarii. Până acum cei de la Mechel au avut sediul social la Buzău și nu au intrat la Primărie cei 43% din impozitul pe salarii, dar firmele care vor veni de acum înainte vor avea sediul social pe Oțelu Roșu și vom avea un venit suplimentar, considerabil, la buget, iar salariile angajaților se vor regăsi în economia orașului”, a mai precizat primarul orașului Oțelu Roșu.

publicitate Timisoara banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/