Reșița mai cumpără o tură de autobuze. Și microbuze. „Taximetriștii se plâng că le-a scăzut clientela!“

Societatea de Transport Urban din Reșița își propune să mai cumpere 4-6 autobuze, dar și mai multe microbuze pentru traseele marginale ale Reșiței (Cuptoare, Secu, Doman, Țerova).

Potrivit consilierilor locali și reprezentanților societății comerciale, din creditul luat pentru prima tură de autobuze a mai rămas o sumă de bani datorită faptului că achiziția de autobuze s-a făcut prin licitație și prețul de achiziție a fost mai mic decât cel evaluat inițial, iar încasările societății de transport local în prima lună sunt mult mai mari decât cele ale fostului operator.

„Mai vrem să cumpărăm 4-6 autobuze, plus microbuze care ar trebui să acopere zonele periferice. În luna ianuarie, mai puțin ziua de astăzi (31 ianuarie 2018, n.n.), încasările au crescut cu 16.000 de călătorii, asta pentru că avem condiții bune. Până și taximetriștii s-au plâns că le-a scăzut clientela de când cu noile autobuze”, le-a spus Gelu Ardelean consilierilor locali.

De asemenea, acesta a spus că deja s-a început implementarea unui sistem de e-tiketing, pe bază de carduri, sistem care va putea fi folosit chiar și pentru abonamente și care, crede Ardelean, va fi finalizat în câteva luni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/