”NATO. Transformare și noi provocări”

Reșițeanul Claudiu Pasăre a lansat astăzi, la sediul Primăriei, o carte numită ”NATO. Transformare și noi provocări”. Volumul este un document de îndrumare pentru tinerii care încep să desfășoare activități în domeniul siguranței naționale.

Claudiu Pasăre, reșițeanul care a luat drumul capitalei, s-a întors astăzi acasă pentru a-și lansa volumul la care a muncit aproape trei ani de zile. Cartea conține un scurt istoric, dar și structura organizațională și militară a Tratatului Atlantic de Nord.  De asemenea, reprezintă și un material documentar pentru cei care activează în domeniul de apărare, al ordinii publice și siguranței naționale.

„Este unul dintre documentele cadru dezbatute în cadrul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul” din Bucuresti. Îmi doresc din tot sufletul ca acest volum să fie de folos și tinerilor reșițeni. Cunosc faptul că la universitatea noastră dragă, la „Eftimie Murgu”, avem materii pe profil de securitate regională și națională, iar această carte se poate transforma foarte ușor într-un suport de curs. Îmi doresc din tot sufletul ca cei care sunt interesați de acest domeniu, deosebit de important pentru orice stat, apărarea națională, care, pentru noi, este și o apărare colectivă, să poată beneficia de această muncă, bineînțeles, în folosul nostru și a celor care vor veni după noi”, a declarat astăzi reșițeanul Claudiu Pasăre.

La acțiunea de astăzi, care a avut loc la sediul Primăriei Reșița, au luat parte reprezentanți ai administrației publice locale și județene, dar și foștii prefecți ai județului Caraș-Severin, Ioan Sabo și Nicolae Ștefănescu.

”Claudiu este un tip deosebit, cu multă inspirație, perspicace și, cred eu, că această primă ediție este una reușită. Au fost abordate mai multe teme, toate în legătură cu securitatea NATO și cred că a facut-o cu multă pasiune și seriozitate. Este importantă și într-un alt context, acela în care Reșița și județul Caraș-Severin fac parte din această zonă în vecinătatea Serbiei, practic la limita Uniunii Europene și a NATO”, a declarat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu.

Cartea, care va fi, cel mai probabil, un suport de curs pentru studenți este distribuită în librării din toată țara, de editura Mirton.

Comments

  1. CATALIN says:

    Stepanescule, hai ca nu crede nimeni ca te pricepi si la geopolitica. Pe tine te-a ajutat Talpes, fiind unul dintre apropiatii lui si acum tot Talpes te-a rugat sa-i lansezi lansarea de carte pupilei sale, Claudiu Pasare. Dar ce lansare! Cativa angajati ai primariei, prefectul, subprefectul, doi-trei colegi de partid si pacaliciul de Benga! Iar tu, tot nepregatit de nici un fel si tot soios pe cap. Mai spala-te omule, mai cultiva-te si nu incerca sa tii un spici pe teme care nu le stapanesti nici pentru a lega o propozitie, dar o fraza!

  2. viorica says:

    CĂTĂLIN, dragule! Dacă ai şti la fel de multă gramatică, pe cât de mult ştii să comentezi fără sens, ce bine ar fi! Şi, din păcate, din specia ta sunt mulţi…