Stelian Fedorca, la Reșița

Acum câteva momente, secretarul de stat Stelian Fedorca a ajuns în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, însoţit de rectorul Universităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa, Doina Frunzăverde şi inspectorul şcolar  general, Paul Şuşoi. Timp de o oră şi jumătate secretarul de stat va dezbate alături de autorităţile cărăşene problemele din învăţământul judeţean.

UPDATE ora 20:00:

Subiectul principal al dezbaterii din această seară a fost situaţia şcolilor profesionale din judeţ. Aşa cum se discuta şi în cadrul dialogurilor sociale, se revine la proverbul “Meseria, brăţară de aur” şi se îndreaptă atenţia spre grupurile şcolare profesionale. Astfel, Stelian Fedorca a dorit să întărească ideea de bază, şi anume importanţa unui învăţământ profesional într-o societate: “Şcoala profesională este primul pas prin care economia locală poate să iasă din impas. În Caraş-Severin m-a impresionat situaţia Grupului Şcolar Forestier din Caransebeş care se află într-o stare deplorabilă deşi de pe băncile acelei şcoli au plecat cei mai buni meseriaşi“, precizează secretarul de stat.

UPDATE ora 17:50:

Cu câteva minute înainte de începerea dezbaterii, secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării ,Tineretului şi Sportului, Stelian Fedorca, a ajuns în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean. Acesta s-a ţinut de promisiune şi a onorat invitaţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin de a participa la întâlnirea-dezbatere pe tema situaţiei actuale din învăţământul cărăşean.

După ce a dat mâna cu celelate autorităţi locale ce îl aşteptau la intrarea în sală, printre care subprefectul judeţului, Anton Paulescu, şi cei doi inspectori şcolari generali adjuncţi, Ioan Benga şi Nicolae Grindeanu, Stelian Fedorca a intrat în sala de şedinţe unde îl aşteptau numeroase cadre didactice din judeţ. „Tema de astăzi poartă numele de Starea învăţământului din judeţul Caraş-Severin în contextul descentralizării, iar la eveniment iau parte reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, cei ai Universităţii „Eftimie Murgu”, parlamentari, directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, precum şi alţi invitaţi”, precizează Paul Şuşoi, inspectorul şcolar general.

După dezbaterea cu porţile închise pentru mass-media, va urma o conferinţă de presă în care vor fi precizate concluziile la care au ajuns participanţii întâlnirii.

Rămâneţi pe Express de Banat pentru a afla ce a declarat Stelian Fedorca despre situaţia învăţământului din judeţ!