Gata cu inundaţiile la Dunăre!

Proiectul transfrontalier privind protejarea malului Dunării pare să se fi concretizat. Oficialii judeţeni pregătesc lucrările pentru realizarea unui dig de apărare pe malul românesc al fluviului.

Problema eroziunii de la malul Dunării va fi rezolvată. Contractul de servicii ce vizează proiectul ,,Studii privind apărare de mal în zona umedă Divici-Pojejena” a fost semnat ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. La întrunire au fost prezenţi atât consilieri judeţeni, cât şi reprezentanţi ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, instituţie căreia i-a fost atribuit contractul.

Potrivit conducerii judeţului, în vederea realizării activităţilor proiectului a fost organizată o licitaţie internaţională de servicii. „Au participat 20 de consorţii din Uniunea Europeană la această licitaţie pentru suma de 392 mii de euro, o sumă relativ mică faţă de alte proiecte de sute de milioane pe care le derulăm la nivelul judeţului. Au fost din Franţa, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Italia şi Grecia”, a precizat preşedintele Sorin Frunzăverde.

frunzaverde1  frunzaverde2

Contractul care are o valoare de peste 390.000 de euro are în vedere realizarea a şapte studii: Cercetarea zonelor umede şi a riscurilor naturale şi tehnologice asociate, Descrierea zonelor umede Divici-Pojejena şi Veliko Gradişte, Studii de teren, Studiu de inundaţii pentru apărare mal, Studii de fezabilitate, Studii de impact, respectiv Plan de dezvoltare durabilă a turismului în zonele umende transfrontaliere.

Grupul ţintă al proiectului este format din locuitori ai comunei Pojejena şi ai municipalităţii Veliko Gradişte, turişti din zona de frontieră Pojejena-Veliko Gradişte, autorităţi locale şi regionale din România şi Serbia, dar şi organizaţii neguvernamentale.

Apărarea de mal din cadrul proiectului transfrontalier ar mai avea un element constituţional pe care cele două părţi îl vizează, şi anume, realizarea unui pod între România şi Serbia.

Proiectul este implementat de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Municipalitatea Veliko Gradişte. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 630.000 de euro, din care peste 480.000 de euro reprezintă bugetul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: SOLUŢII PENTRU PROTEJAREA ZONELOR UMEDE

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilorRo

  2. Afacerea ta says:

    Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelorRo

  3. Cico Ciko says:

    MmmDaa , Frunzeky , marele carmaci !!