Cum a comentat Zgonea la Reșița descinderile la șefii din PSD?

Președintele Camerei Deputaților s-a abținut să eticheteze desele percheziții ale Direcției Naționale Anticorupție la președinții social-democrați de consilii județene, dar a comentat, totuși, situația.

,,Nu judec sistemul de justiție, nu am această competență. Nimeni nu este mai presus de lege. Ceea ce eu văd cu o curiozitate moromețiană văd că acest guvern a trimis peste 350 de dosare despre indivizii care au devalizat România în ultimii ani, în Guvernul Boc-Băsescu, și nu am văzut niciunul reținut pentru fapte de corupție. Am văzut Curtea de Conturi care a trimis zeci de rapoarte despre furăciuni pe care le-au săvârșit anumiți președinți de consilii județene care acum sunt parlamentari, fie se ascund prin tot felul de scaune călduțe și nu îi întreabă nimeni nimic. Nu îi întreabă nimeni pe ăia de la Bihor cum au făcut cu Legea 322, pe cei de la Dâmbovița cum au furat și au devalizat și nici pe cei de la Suceava. Justiția și alte instituții trebuie să își facă treaba, eu am încredere că cei care au furat trebuie să dea banii înapoi. Dacă va fi ca la ANAF, va fi mai greu, că banii ăia au blocat România și au omorât 550 de mii de locuri de muncă, a declarat Valeriu Zgonea la Reșița.

Reamintim că săptămâna trecută procurorii anticorupție au descins la șeful Consiliului Județean Mehedinţi, iar diminețile trecute a fost vizată Primăria Constanța, condusă de Radu Mazăre. În plus, recent a fost vizat și șeful Consiliului Județean Constanța, tot social-democrat la origini, dar și alți șefi de județ din țară.