Garda de Mediu, în grevă generală! Toate proiectele rămân blocate!

Astăzi este ultima zi de lucru pentru Garda Națională de Mediu. Toate comisariatele din țară întrerup activitatea începând de mâine dimineață.

Cei 11 angajați ai Comisariatului Județean Caraș-Severin al Gărzii de Mediu vor mai lucra de mâine numai în cazuri extreme. Și asta pentru că personalul din întreaga țară, aproximativ 820 de angajați, vor intra în grevă generală pe termen nelimitat. „Intervenim doar la poluările accidentale care pot produce un impact semnificativ asupra mediului, exact așa cum a făcut personalul din Sănătate. Dacă cineva are un accident, nu îl poți lăsa să moară pe marginea drumului. Așa și la noi, dacă apare o poluare accidentală, asta nu înseamnă că nu mergem să verificăm ce s-a întâmplat. La evenimente de acest gen, asigurăm prezența Gărzii de Mediu”, a declarat, pentru Express de Banat, comisar-șef Gheorghe Muntean.

CITEȘTE ȘI: Proiecte, gunoaie și defrișări, lăsate în voia sorții?! Garda de Mediu, decisă să recurgă la greva generală pe termen nelimitat!

Nemulțumirea oamenilor vine din faptul că angajații Gărzii Forestiere, care au atribuții asemănătoare, însă arii mult mai mici în subordine, sunt plătiți mult mai bine. Negocierile cu Ministerul Mediului pentru egalizarea salariilor au rămas fără rezultat, așa că ultima variantă a fost greva generală. „Cu toate că protecția mediului este un domeniu de importanță strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc și o prioritate, conform Strategiei Naționale de Apărare a țării, angajații Gărzii Naționale de Mediu nu au mai beneficiat de o creștere salarială din anul 2009, fiind remunerați în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, spun angajații.

CITEȘTE ȘI: Garda de Mediu își închide porțile?! Instituția, la un pas de încetarea activității!

Așadar, începând de mâine dimineață, de la ora 8.00, „activitățile specifice Gărzii Naționale de Mediu și lucrul cu publicul nu se vor mai desfășura la niciun comisariat din țară. Totul stagnează. Noi nu mai mergem să ne punem semnătura nici pe proiectele europene, nici pe proiectele finanțate de țara noastră”, ne-a mai precizat Gheorghe Muntean, șeful Comisariatului Județean Caraș-Severin al Gărzii de Mediu.