Proiecte, gunoaie și defrișări, lăsate în voia sorții?! Garda de Mediu, decisă să recurgă la greva generală pe termen nelimitat!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Reprezentanții autorităților de mediu s-au reunit la București pentru a stabili la ce metode trebuie să recurgă pentru a-și câștiga dreptul, acela de a primi salarii egale cu angajații din instituțiile cu atribuții asemănătoare. Cu toții au căzut de acord că, în condițiile actuale, singura variantă este greva generală.

După două greve de avertisment, ultima dintre ele, la începutul acestei săptămâni, reprezentanții autorităților de mediu s-au reunit la București pentru a găsi o soluție la nemulțumirile lor. Au ajuns la concluzia că singura variantă rămâne greva generală pe termen nelimitat. Se pare că instituțiile sunt la un pas de această formă de protest, ea fiind programată imediat după Paște. „Dacă până în 5 aprilie se termină procedura de acord de grevă, vom face o grevă de avertisment, iar după Paște, intrăm în grevă generală pe termen nelimitat”, a declarat comisarul-șef al Gărzii de Mediu Caraș-Severin, Gheorghe Muntean, pentru Express de Banat.

Muntean reamintește că există o procedură care trebuie respectată pentru a putea intra în grevă generală. „Faci o grevă de avertisment, în termen de două zile, conducerea Gărzii de Mediu trebuie să îți dea un răspuns, dacă nu, se înaintează la Ministerul Muncii și Protecției Sociale care trimite Inspectoratul Teritorial de Muncă să medieze conflictul între sindicat și conducerea Gărzii Naționale de Mediu. Dacă nu se rezolvă problema, atunci se declanșează conflictul de muncă, se înregistrează greva de avertisment, urmând ca, după o săptămână, să se declanșeze greva generală pe termen nelimitat”.

CITEȘTE ȘI: Grevă de avertisment în Caraș-Severin! Angajații de la Mediu vor egalitate! Altfel, opresc activitatea în județ!

promovare banner maxagro Muzeul TM

Șeful Gărzii de Mediu Caraș-Severin afirmă că, deși protestul ar pune în mare dificultate proiectele în derulare și ar crea haos din cauza celor care poluează mediul, fără să mai aibă cine să-i verifice, vor exista și unii care se vor bucura de acest lucru: „Noi știm că agenții economici o să fie bucuroși că nu mai mergem în control la ei, dar o să fie o problemă cu raportarea, acțiunile de inspecție și control, exploatările forestiere, salubrizarea localităților”.

Gheorghe Muntean mai spune că oamenii nu sunt mulțumiți de anunțul făcut de ministrul Muncii, Olguța Vasilescu. Aceasta susține că se lucrează la noua lege a salarizării, care ar duce la egalarea salariilor între instituțiile cu aceleași atribuții. Însă legea ar putea intra în vigoare în luna iulie, iar angajații de la mediu nu sunt dispuși să mai aștepte atât.

Toți comisarii din Garda Națională de Mediu care s-au întâlnit joi la București și-au dat acordul cu privire la declanșarea conflictului de muncă. Cu toate acestea, oamenii încă așteaptă reacții rapide din partea celorlalți factori de decizie, la nivel de Gardă Națională.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/