Garda de Mediu face curățenie pe terenul de lângă Doclin. Amenzi de 8.000 de lei pentru hoiturile de pui aruncate pe domeniul de vânătoare

Se pare că imaginile care au circulat pe internet săptămâna trecută erau cât se poate de reale și de actuale. Carnea de pui și oasele aruncate aparent la întâmplare în pădure, pe Fondul de Vânătoare Berzovia-Ocna, au fost găsite de comisarii Gărzii de Mediu, iar faptele nu au rămas nepedepsite.

Nicolae Socianu, unul dintre reprezentanții firmei de prelucrare incriminate că a aruncat într-un loc nepermis carnea de pui, declara în 24 aprilie pentru Express de Banat că totul este doar o răzbunare din partea unor vânători nemulțumiți și invidioși. Ba mai mult, mai spunea acesta, imaginile ar fi fost vechi de chiar două decenii, deși calitatea lor dovedea clar că nu puteau fi realizate la începutul anilor 2000.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Hoituri aruncate pe un domeniu de vânătoare din Bocșa! Cine reușește să facă lumină în Săptămâna Luminată?

Comisariatul Județean Caraș-Severin al Gărzii de Mediu a transmis astăzi un comunicat de presă prin care atestă faptul că hoiturile respective sunt cât se poate de reale, ele fiind găsite de comisarii deplasați în teren. „La data controlului s-a constatat că pe un teren aflat în extravilanul comunei Doclin, în aria Fondului de Vânătoare nr. 72 Berzovia-Ocna, situat în județul Caraș-Severin, au fost depuse deșeuri animale (subproduse din tranșări – oase de pui), rezultate în urma prelucrării cărnii de pasăre, direct pe sol, în locuri neorganizate și neautorizate în acest scop.”

Decizia comisarilor de mediu a fost aceea de a amenda operatorul economic cu suma de 4.000 de lei pentru abandonarea, depunerea sau depozitarea subproduselor de origine animală în alte locuri decât cele organizate şi autorizate în acest scop, plus un avertisment privind protecția mediului.

Totodată, și administratorul Fondului de Vânătoare în cauză a fost amendat cu suma de 4.000 de lei pentru aceleași abateri.

De asemenea, Garda de Mediu a dispus și curățarea terenului, urmând să facă noi verificări pentru a stabili dacă cei responsabili s-au conformat.