Gărâna, o comună mult prea mică pentru un festival atât de mare. Fanii jazzului s-au pregătit din iarnă pentru a gusta din cele mai bune acorduri!

Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Pregătirile de festival sunt pe ultima sută de metri la poalele Semenicului. Numele mari ale jazzului internațional care vor urca weekendul viitor pe scena de la Gărâna au lichidat și locurile de cazare, și biletele de intrare la festival.

Cum muzica de calitate nu are valoare, iubitorii de jazz, temerari ai festivalului de la Gărâna, s-au asigurat încă de anul trecut că au un loc de cazare. O singură săptămână îi mai desparte pe fani de mult așteptatul moment în care cei mai renumiți artiști de jazz vor umple pădurile Semenicului de acorduri de excepție.

„Meniul” serilor de jazz de la Gărâna este alcătuit din nume cu greutate incontestabilă în lumea jazzului internațional. Cu toate acestea, pentru publicul fidel al festivalului nu a mai contat lista de artiști care vor urca pe scenă anul acesta, pentru a-și asigura cazarea în una dintre pensiunile din Gărâna. Fiind convinși de calitatea muzicii care le va fi pusă pe tavă de cei mai buni dintre oamenii de jazz ai mapamondului, foarte mulți dintre turiștii care vor fi în fața scenei weekendul viitor și-au anunțat prezența la Gărâna încă din vara anului trecut.

Acest lucru nu poate decât să-i bucure pe proprietarii de pensiuni din zonă, pentru care marele festival de jazz reprezintă, poate, cea mai productivă perioadă a anului. Sute de oameni se înghesuie să rezerve din timp câte un loc de cazare din dorința de a fi prezenți la unul dintre cele mai așteptate spectacole culturale din Banat. Acest lucru este dovedit chiar de caietele de evidență ale pensiunilor, multe dintre acestea fiind pline încă din iarnă.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

„Nu mai avem niciun loc liber, ca în fiecare an, de altfel, în această perioadă. O mare parte din locurile de cazare pe care le aveam disponibile au fost rezervate încă de anul trecut, imediat după festivalul de jazz din 2013. Această situație îmbucurătoare se regăsește cam la toate pensiunile. De obicei, după perioada revelionului toate locurile de cazare sunt rezervate pentru acest festival”, a explicat administratorul pensiunii Lupo Touring din Gărâna.

Situația este întâlnită în cazul tuturor pensiunilor de la poalele Semenicului, acolo unde jazzul este așteptat cu sufletul la gură în primul rând de proprietarii dornici să aibă camerele pline. Nici la pensiunea La Răscruce nu mai este niciun loc de cazare liber, acestea fiind rezervate toate de către Marius Giura, organizatorul festivalului, pentru artiștii care vor urca pe scenă.

„Locurile de cazare sunt predate toate către organizator. Cel mai probabil aici vor fi cazați artiștii care vor concerta la festival”, a explicat un angajat al pensiunii La Răscruce.

untitled design set 970x90 px