Galescu duce stema Caransebeșului pe alte culmi extreme. Cu sprijinul lui Vela!

După mai multe neînțelegeri din punct de vedere financiar dintre consiliul local și renumitul alpinist Cornel Galescu, municipalitatea din Caransebeș sprijină în continuare activitățile singurului caransebeșean care a atins cele mai înalte vârfuri din lume.

Consilierii locali au aprobat în ședință de lucru susținerea de către primărie și consiliul local, în calitate de coorganizator, a proiectului „România extremă”. Suma acordată este de 45.000 de lei, la fel ca și anul trecut. Atunci însă, din cauză că proiectul nu s-a desfășurat până la finalul lui 2014, administrația  publică a solicitat returnarea banilor, așa cum prevede legea, întrucât a trebuit închis anul fiscal. Pentru că alpinistul a refuzat restituirea fondurilor, primăria a fost nevoită să-l acționeze în instanță pe sportiv pentru recuperarea prejudiciului.

Dacă a văzut că gluma se îngroașă, Cornel Galescu, deși a susținut că a cheltuit o parte din bani pentru diferite etape preliminare proiectului, a restituit întreaga sumă administrației publice locale. Procesul încă este în plină desfășurare pentru recuperarea penalităților care s-au strâns în ultima jumătate de an, de 1.800 de lei, și a cheltuielilor de judecată de 5.600 de lei.  Alpinistul Cornel Galescu s-a declarat încântat de noua finanțare din partea municipalității.

„Mă bucură faptul că tradiția colaborărilor dintre primăria municipiului și Clubul montan poate continua la aniversarea a 20 de ani de existență a organizației. Multe realizări se datorează primăriei și consiliul local, care au înțeles și finanțat majoritatea acestor proiecte. Un merit special îl are actualul edil, Marcel Vela, cel care a sprijinit cele mai ambițioase expediții. Fără această înțelegere, stema orașului n-ar fi ajuns în Himalaya, la Polul Nord sau la Polul Sud”, a spus Galescu.

 

Comments

  1. poate cu banii nostri... says:

    Poate cu sprijinul contribuabililor Unitatii Administrativ Teritoriale a Municipiului Caransebes, nu cu sprijinul lui Vela, ca doar nu il plateste din banii lu ma-sa…