Rosso-nerii au tot mai multe motive să spere la Liga I! (GALERIE FOTO)

explo 1000x200

Metalul Reşiţa a învins astăzi, în Valea Domanului, cu scorul de 2-1, Gloria Bistriţa, echipă pe care o va întâlni, mai mult ca sigur, şi în play-off.

Elevii lui Pană au început tare jocul cu bistriţenii, cu un presing agresiv şi foarte sus, trecâd peste minutele obişnuite de tatonare. Înghesuiţi în zona propriului careu, oaspeţii au greşit încă din  minutul 5. Murgoci, care îl cam face uitat pe Vătăjelu, a centrat excelent de pe stânga, iar Stoica a deschis scorul. Gloria a ieşit apoi la joc şi a avut câteva situaţii bune de gol, una chiar din postura de singur cu portarul, dar chemarea lui Zimmermann acasă se doveşte a fi tot mai inspirată. „Neamţu” a apărat senzaţional în câteva rânduri şi a păstrat tabela nemodificată în dreptul gazdelor. Repriza s-a încheiat perfect pentru rosso-neri, care au majorat scorul la 2-0 în chiar ultimul minut. Opriţa nu s-a grăbit să tragă la poartă din colţul careului de 16 metri, aşa cum ar fi făcut poate nouă atacanţi din zece, a aşezat o minge pe capul lui Breşneni şi acesta l-a bătut cu o lovitură plasată pe experimentatul Albuţ.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157643123763723″]

Forţat şi de împrejurări, deoarece mai mulţi jucători de-ai săi au fost avertizaţi cu galben, Pană a schimbat încă de la pauză. Chiar dacă mai erau 45 de minute, tehnicianul a încercat să închidă jocul. L-a scos pe Breşneni şi l-a introdus să omoare încă de la început fiecare acţiune a oaspeţilor pe Vaştag. La doar două minute de la reluarea jocului, Curtuiuş, intrat şi el la pauză, a trimis o centrare şutată în careu. Apărarea noastră a fost prinsă pe picior greşit şi mingea a juns în plasă. Bistriţenii au pus stăpânire pe joc imediat ce au redus din diferenţă, dar Octavian Vasile este cel care putea închide jocul cu mult înainte de minutul 90. Lansat excelent într-o cursă pe partea dreaptă, căpitanul nostru a fost oprit neregulamentar de Albuţ, ieşit la 30 de metri de poartă. Portarul fost eliminat, dar reşiţenii nu au reuşit să profite de superioritatea numerică la faza fixă ce a urmat, ba mai mult, i-au pus pe oaspeţi pe un contraatac oprit de Robert Cristian cu preţul celui de-al doilea galben, care l-a trimis şi pe el mai devreme la cabine. Bistriţenii au mai avut câteva ocazii importante până la final, dar Reşiţa s-a apărat bine şi a mai obţinut trei puncte ce vor conta în play-off. Metalul nu a impresionat nici cu CSM Râmnicu Vâlcea, nici cu Gloria, dar a luat şase puncte din tot atâtea posibile şi ar putea avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru promovare.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157643124136914″]

banner 970 x 250

Comments

  1. Petru Fuchs says:

    Oare resiteanul nostru get-beget, Bresneni – Cacao inscriind primul gol, nu merita si el poza aceasta pe frontispiciu?