GALERIE FOTO: Primăria Reșița pregătește un proiect în valoare de un milion de euro

O delegație din Kikinda, Serbia, condusă de primarul localității a fost prezentă astăzi la Reșița. Asta după ce, administrația publică locală din orașul de pe Bârzava a inițiat un proiect de colaborare pe linie economică și culturală.

În contextul bunei colaborări pe care Primăria Reșița o are cu cea din Kikinda, prin derularea unui proiect transfrontalier, edilul-șef Mihai Stepanescu a dezvăluit un alt proiect pe care îl are în vedere în perioada următoare și care va fi unul deosebit de important pentru oraș. „Este vorba despre un proiect valoros, de un milion de euro, care se referă la dotarea serviciilor de urgență. Va fi tot o abordare transfrontalieră, la care se lucrează în prezent”, a declarat astăzi primarul Reșiței.

În momentul de față, administrația locală are în derulare proiectul „Acţiuni comune, valori comune – Reşiţa şi Kikinda împreună pentru viitor“, a cărui valoare totală este de 426.316 euro, din care municipiul reședință de județ are un buget de 264.000 de euro. Din această sumă, contribuţia UE este de 85%, a bugetului de stat de 13%, iar cea a bugetului local de doar 2%.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632603900062″]

Proiectul prevede amplasarea a 20 de info-chioşcuri şi panouri electronice pe toată raza orașului. Prin intermediul acestora se vor pune în valoare obiectivele de patrimoniu din municipiu. De asemenea, ghidurile turistice și crearea a două website-uri pentru cele două primării vor fi prioritare.

Primarul orașului Kikinda s-a declarat onorat de faptul că se află la Reșița. „Sper într-o viitoare colaborare, atât pe linie culturală, cât și economică”, a spus Sava Dobranic.

La finalul întâlnirii, delegația din Reșița și cea de peste granițele țării au schimbat cadouri simbolice.

Comments

 1. Nely says:

  Pe panourile electronice o sa putem vedea dipozitive cu colectia de primavara-vara de panselute si cu colectia de toamna-iarna de gropi in asfalt. Proiecte valoroase pentru un primar valoros

 2. Andrei Grancea says:

  Poate pe panouri vizionam urmarirea ca-n filme a primarului de catre interlopi, ca asa ne anunta in presa acu 4 ani cand era independent.
  Ori acum ne arata fantani arteziene ca daia e seful PSD din Resita, pavoazata cu aranjamente florare marca nevasta primarului.
  Noi ca soferii amarati propunem sa planteze panselutele in jurul gropilor de pe drum, ca asa le ocoleste tat natu din respect pentru natura, nu pentru edilul sef.
  Urat este ca saracele flori plantate de primar nu au frunze verzi.