FOTO: Au invadat Fabrica lui Moș Crăciun

1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Crăciunul, sărbătoarea pe care copiii o iubesc cel mai mult, se apropie cu pași repezi, astfel că micuții de la Riki-Priki nu au mai stat pe gânduri și au mers să viziteze Fabrica lui Moș Crăciun de la Gottlob. Bineînțeles, nu au plecat de capul lor pe meleagurile timișene, ci au fost însoțiți de cadrele didactice și părinți.

Cea mai bună veste pe care au primit-o prichideii de la Riki-Priki, în luna noiembrie, a fost excursia pe care le-au pregătit-o cadrele didactice ce îi educă zilnic să devină oameni. Nu au stat prea mult pe gânduri, astfel că au pus cu toții la punct ultimele detalii ale vizitei și, însoțiți de părinți, au plecat la drum. Emoționați până peste cap de marele moment, micuții au așteptat cu nerăbdare să ajungă la Gottlob, acolo unde ajutoarele Moșului fabrică foarte minuțios podoabele de agățat în pomul de Crăciun.

publicitate online in ziar Express de Banat

Ajunși la fabrică, s-au grupat ordonat, ținându-se de mână, doi câte doi, astfel încât să nu cumva să îl supere pe Bătrânul cu barba albă, care îi supraveghează cu mare atenție în preajma sărbătorilor. Întâmpinați de colectivul Fabricii lui Moș Crăciun, copiii au intrat în hala plină de globuri, dar Moșul … nicăieri!

Atunci, micuții au găsit imediat o explicație. “Desigur, trebuie să fie în Laponia, acolo unde fabrică jucării pentru că are de împărțit daruri pe tot Globul”, a spus convins David Lăptucă. Și Bogdan Voinea a fost sigur că cel care le aduce daruri multe trebuie să îi urmărească pe spiridușii care le confecționează jucăriile de Crăciun. “Moșul are grijă să primim ceea ce noi îi scriem în scrisori, dar este frumos și aici, la fabrică”, a spus micuțul.

Excursie educativă

Cadrele didactice explică rolul ascuns al acestei excursii. “Este o acţiune integrată în proiectul ECO Riki- Priki, subproiect în cadrul programului național ECOGRĂDINIȚA, desfăşurat la instituția noastră de învățământ”, explică profesorul coordonator Anca Bejenariu.

Proiectul se derulează pe parcursul anului școlar în curs, cu posibilitatea de prelungire. “În fiecare lună se desfăşoară diverse acţiuni extracurriculare, în care sunt implicați comunitatea, părinţii şi partenerii constanti ai Gradiniţei P.P.Riki-Priki. Vizează formarea unei conduite ecologice, de protejare și conservare a mediului înconjurător”, a declarat Daniela Lungu, cadru didactic la Riki Priki.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Ideea excursiei la Fabrica lui Moș Crăciun, în luna noimbrie, vine din prisma organizării unei acţiuni împreună cu părinţii şi copiii din Grupa Mare II, grupa Piticilor, condusă de cele două profesoare. Este vorba despre o acţiune care să aducă creşterea coeziunii colectivului de copii, dar şi de părinţi, consolidarea relaţiilor de cooperare și a comunicării deschise.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632110049027″]

În excursie au plecat 20 de copii, cărora colectivul Fabricii lui Moș Crăciun le-a explicat cum se confecționează globurile. Astfel că, deși preșcolarii nu l-au întâlnit pe Bătrânul Legendar, au aflat secretul care stă în spatele podoabelor din Bradul de Crăciun.

Chiar dacă nu am intrat în luna cadourilor, cu toţii am plecat cu mici cadouri, dar mari amintiri spre casă”,  profesor coordonator Anca Bejenariu.

 

FOTO: Grădinița Riki Priki

untitled design set 970x90 px

Comments

  1. Pakatos says:

    MARE MIRARE…MARE …CUM NU_I Mishu Stepanescu sau sorin frunzaverde cu copii…ca doar ei stiu…:))…sa fie oare un semn?se retrag si ne lasa dracu odata in pace?

  2. Pakatos says:

    nu-i* si copiii*…uite in ce stare m-au adus astia doi…de nici nu mai stiu sa scriu…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/