FOTO: Jazzul face atmosferă

explo 1000x200

Multă lume, multă, multă voie bună, și cel mai important eveniment din luna iulie a anului și-a deschis deloc timid brațele ca să primească iubitori de jazz din toate colțurile țării.

Deși prima seara, iubitorii de jazz au venit în număr mare la primul concert din festival. Porțile către scenă au continuat să fie aglomerate chiar și mult după începerea recitalului susținut de românul Iordache.

Cei mai mulți prezenți sunt veterani ai acestui festival și vin an de an pentru muzica deosebită, pentru interpreții de renume din întreaga lume, dar și pentru atmosfera cu totul specială care se conturează în jurul acestui eveniment: „Vin de 10 ani și nici nu mă gândesc să ratez vreun concert. Sunt foarte curioasă de interpretarea din această seară a lui Gaspar Trio, din Austria”, povestește o timișoreancă.

Printre rândurile cu băncuțe de lemn au fost și câțiva proaspăt inițiați în ale festivalului de la Gărâna: „Pentru mine e prima dată când vin, însă prietenii mei au fost și anul trecut și au zis că este un eveniment la care trebuie neaparat să particip. Nu pot decât să mă bucur că i-am ascultat și am venit. M-a fascinat din start atât locația cât și muzica, al cărei fan eram deja. E minunat, ce pot să zic mai mult!”, povestește o arădeancă.

Fiecare și-a ascultat și a simțit muzica așa cum a dorit. Fie a aplaudat, fie a bătut ritmul, fie a rămas ațintit cu ochii la scenă sau în văzduh, indiferent de felul pernoanei din public, jazzul a fost trăit la intensitate maximă de fiecare.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157630552850456″]