FOTO: „Reședința mea de vară e la…cort!”

explo 1000x200

Festivalul de jazz din fiecare an strânge în jurul Gărânei numeroși turiști care iubesc viața la cort, și care ar da oricând orice confort dintr-o cabana pentru distracția și plăcerea de a dormi în mijlocul naturii.

La festivalul de Jazz de la Gărâna, numeroși turiști vin doar din plăcerea de a campa în acea zonă. Tocmai de aceea de multe ori aceștia vin chiar și cu o săptămână înainte de spectacol pentru a mai petrece câteva zile într-o zonă atât de frumoasă.

Viața la corturile din jurul Jazzului este mai mult decât relaxantă: o chitară se aude cum cântă propriul jazz, un somn de după-masă e mai bun lângă cort pentru că iarba e moale și natura te cheamă. Mulți dintre cei campați aici în această perioadă de jazz nici măcar nu mai caută locuri de cazare la o pensiune, știu din start că viața la cort bate orice altă variantă.

Veterani ai festivalului de la Gărâna vin încă de pe vremea când erau doar niște bobocei de liceu: „De șapte ani vin la festival. Când eram mai mică veneam doar pentru atmosfera de la corturi, nu în mod special pentru jazz, dar acum, de vreo doi sau trei ani, am intrat măcar într-o seară la spectacol”, povestește Anca Crăciunoiu (foto), o reșițeancă, stundetă la medicină.

Fie că sunt ferite de soare, fie că sunt în pădurice sau în mijlocul pajiștei, corturile acaparează întotdeauna pășunile din jurul Gărânei, și nu numai, chiar și după localitatea Brebu Nou. Acolo, lângă lac, se găsesc cei care au trăit deja prea mult prin forfota de lângă scenă și doresc să se bucure de puțină liniște pe parcursul sejurului.

De la cei mai mici, până la cei mai mari, de la cei mai aproape de Gărâna, până la cei din celălalt capăt al țării sau chiar al lumii, cu toții sunt atrași de lumea jazzului de la poalele Semenicului, lume ce în fiecare an își găsește tot mai mulți admiratori.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157630559104662″]