Mocioalcă, reales pentru a patra oară

Conferința Județeană de Alegeri a filialei social-democrate din județ s-a încheiat în urmă cu aproximativ o oră. Lucrările au decurs fără incidente și fără contestații, iar parlamentarul Ion Mocioalcă a fost mandatat să reprezinte în continuare organizația, în calitate de șef al acesteia.  

Deputatul PSD a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al filialei judeţene, fiind ales pentru a patra oară în fruntea social-democraţilor din Caraş-Severin. Acesta l-a propus pe preşedintele PSD Reşiţa, Mihai Stepanescu, primarul municipiului, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei judeţene, iar propunerea pentru Parlamentul European este aceeaşi de acum cinci ani, şi anume, Daciana Sârbu. „Cred în social-democație și cred că șansele Reșiței au crescut vizibil acum”, a spus primarul Reșiței, la conferința de presă ce a avut loc în urma alegerilor PSD.

În plus, președintelui Comisiei de Ordine Publică din Camera Deputaților i s-a făcut propunerea de a candida și pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului, la nivel naţional. „A fost o ședință festivă, dar nu lipsită de conținut. Lucrările au decurs fără incidente, au fost respectate toate etapele și nu au existat contestații. Vă mărturisesc că președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, va fi candidat la funcția de vicepreședinte al PSD, la nivel național”, a declarat astăzi, la Reșița, senatorul Ilie Sârbu.

Sprijin de la „centru”
De altfel, la Conferinţa Judeţeană a PSD Caraş-Severin au mai fost prezenți astăzi viceprim-ministrul Gabriel Oprea și fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu, care a ținut să-și exprime încrederea în actuala echipă care se află la cârma PSD.

„Vreau să îl felicit pe domnul Mocioalcă și echipa pe care o va construi de aici încolo pentru că eu cred că perioada aceasta de guvernare nu este mai ușoară decât perioada de opoziție. Dimpotrivă, noi trebuie să sprijinim Guvernul și eu cred că misiunea aceasta, a noastră, este cel puțin la fel de dificilă. Nu putem să punem în sarcina Guvernului rezolvarea tuturor problemelor cu care oamenii se confruntă, iar multe sunt probleme locale. Organizația județeană PSD Caraș-Severin va avea această putere și are această determinare, pentru că știe ce a însemnat umilința ultimilor ani pentru populația județului, ce au însemnat acumulările unor frustrări ale oamenilor de aici, și îmi pun toate speranțele în conducerea PSD”, a spus vicepreședintele PSD, Ecaterina Andronescu.

Ce priorități are Mocioalcă
Preşedintele PSD Caraş-Severin a declarat că prioritatea filialei este aceea de a câştiga alegerile europarlamentare.

„I-am invitat pe toţi colegii mei la muncă, pentru că, de pe acum, ne pregătim pentru alegerile parlamentare, unde nu vom merge după formula USL, ci după un alt specific. Prin urmare, ne pregătim să facem cel mai bun scor dintre toate partidele politice din Caraş-Severin”, a declarat liderul social-democraţilor cărăşeni.

Colegii de Alianță au răspuns invitației
Dacă la conferința municipală de alegeri nu a fost prezent niciun lider PNL, astăzi, Sorin Frunzăverde a explicat că absența nu a fost una planificată. Vicepreședintele liberal și-a exprimat încrederea în faptul că Alianța dintre cele mai puternice partide de stânga și de dreapta din România va continua pentru multă vreme.

„Pe timpul perioadelor de criză, e firesc ca lumea politică să se adune în acest fel și să ofere comunităților țărilor respective o bună guvernare. Cred că există la nivelul celor două grupări această înțelegere a ceea ce se întâmplă, există și oameni politici responsabili care să continue această construcție politică, această Alianță, pentru a oferi o bună guvernare și pentru a reface democrația în România”, a spus liderul liberal.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157633009894408″]

Comments

  1. denis says:

    Ce bine cau avut ,bagabonti din PSD alegeri au pus termopane ,au zugravit au facut curatenie ,la CINEMATOGRAFU DACIA ,au mai pus si p pancarda cu cinema dacia la victoia ,exact cum trebe ,adevaru e ca este frumos ce au facut ,bine ar fi daca ar avea zilmic alegeri in tota resiat sa fac curatenie ,si sa faca orau curat ,,,,,..bagabontilor

  2. Alin says:

    ce fete lipsite de viata , de minte…ce plictiseala …bine ca au fost Maresalul Oprea si Baronul Frunzaverde , peste 4 ani e posibil sa vina si Traianel ca doar portocaliul e un amestec de rosu si galben… iar dreapta intotdeauna freaca sau e frecata de stanga si alternativ sau concomitent ambele freaca osul din mijloc pana cand iasa…bugetul . Rusine tuturor indiferent de partid pt umarul pus la distrugerea si praduirea uneia din cele mai bogate tari (raportat la suprafata ) in resurse din lume…si totul in spatele unui discurs de Miss …rusine “salvatorilor de neam”..rusine fariseilor

  3. Alin says:

    Generalul de 3 stele (general-colonel) si vicepremierul Romaniei Oprea a si tresarit la imn , amintindu-si probabil de nenumaratele campanii si operatiuni militare la care a luat parte si la sudoarea si sangele varsat pt patrie sub umbra fremantanda a tricolorului…bai faceti imnul de rusine , se zvarcolesc stramosii sub glie de rusine , …iar oameni fosti de stanga care peste noapte au devenit de dreapta(venitii din PDL) si acum iar de stanga , vorbesc de doctrine si valori ..stanga – greapta stang drept stanga..iar sala plina ii aplauda in “standing ovation” in loc sa arunge cu izmene in ei (maresalul stie de ce)