Forțele de ordine previn mita și votul ilegal

Reprezentanții Poliției Reșița, ISU Semenic și Jandarmeriei Caraș-Severin au ieșit astăzi în stradă, ca să împartă pliante în cadrul campaniei „Mita și votul ilegal înseamnă închisoarea”.

Jandarmii, pompierii și polițiștii s-au plimbat astăzi prin centrul civic al orașului de pe Bârzava, împărțind pliante în stânga și în dreapta ca să aducă la cunoștiința cetățenilor sancțiunile prevăzute de lege în cazul mitei electorale sau votului ilegal.

Reșițenii s-au arătat ușor reticenți la acest tip de acțiune, chiar dacă pliantele veneau din partea autorităților. Mulți dintre trecătorii din centru au crezut că reprezentanții autorităților doresc să promoveze un anumit candidat în cadrul campaniei electorale.

Au fost însă și unii care au apreciat eforturile reprezentanților în scopul combaterii ilegalitățiilor pe parcursul alegerilor locale. „E foarte bine că se fac astfel de campanii de informare că în felul acesta poate se previne mita electorală”, a declarat un reșițean.

Pentru acțiunea desfășurată astăzi în centrul civic au fost prezenți din partea Poliției Reșița, agentul șef Paul Rezeanu, de la ISU Semenic, locotenentul major Eugen Mangu, iar plutonierul major Daniel Lohon, din partea Jandarmeriei Caraș-Severin.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157629782797724″]

Comments

  1. carcoteanu says:

    Pai in loc sa imparta pliante mai bine-l bagau la zdup pe Vali Butoane, pianistul care a votat la doua maini, de peste 20 de ori in parlamentul Romaniei.
    Sau in parlament nu se aplica legile …