GALERIE FOTO: Elevii de la ”Mircea Eliade” sunt ținuți din scurt!

Elevii de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” vor intra de acum înainte în școală numai pe baza amprentei biometrice. Această măsură ar putea reduce absenteismul școlar. Și cadrele didactice vor fi, prin această măsură, monitorizate îndeaproape de directorul unității de învățământ, Nicolae Magiar.

De astăzi, accesul în Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” se va face pe baza amprentei biometrice. Asta înseamnă un sistem de acces în care sunt înregistrate amprentele digitale ale tuturor elevilor și cadrelor didactice din liceu.

„Am dat în folosință sistemul de amprentare biometrică pentru intrarea și ieșirea elevilor și profesorilor din școala noastră. Între orele 7:30 și 8, ușile sunt deschise, mai ales ușa care îi așteaptă pe elevi. Pentru că de astăzi s-a inaugurat și intrarea specială pentru ei, inclusiv casa scărilor, care este rezervată numai pentru elevi. După ora 8 și după ce se termină pauzele se închid ușile și se poate intra doar pe baza amprentei. Cu această ocazie se înregistrează copilul sau profesorul care a întârziat”, a declarat directorul liceului, Nicolae Magiar.

Elevii unității de învățământ din Reșița sunt, pe de o parte, încântați de această aparatură nou instalată în liceul la care învață. Pe de altă parte, spun ei, sunt monitorizați nonstop, iar directorul școlii poate să-i vadă când vin și când pleacă de la școală.

„Am o părere destul de bună despre această idee deoarece nu se mai poate chiuli în asemenea hal, având în vedere că suntem singurul liceu din județul Caraș-Severin care are acest sistem de intrare biometric”, a spus un elev al unității de învățământ

„Am o parere destul de bună ținând cont că nu mai poate intra lume necunoscută la noi în liceu și copiii nu mai pot chiuli. În general spun că este foarte bine cu acest sistem biometric”, a adăugat un alt elev.

„Mi se pare că sistemul biometric din această școală este foarte bun, ideea este originală. Sper ca și celelalte școli să îl aibe în viitorul apropiat”, a mai spus o elevă a Liceului Teoretic „Mircea Eliade”.

Au apărut deja și primele nereguli în ceea ce privește funcționarea sistemului. Unii dintre elevi au uitat care deget l-au dat drept amprentă, iar la alții nu s-a mai potrivit.

„Deși trebuia ca acest sistem să-l punem în funcțiune mai demult, au existat mai multe disfuncționalități. Mai mulți elevi au uitat care deget l-au dat la amprentat iar alții au stat chiar și azi dimineată mai mult timp la ușă pentru că nu le-a recunoscut amprenta. Dar toate acestea vor fi puse la punct în cel mai scurt timp”, a mai adăugat Nicolae Magiar, care dorește să aducă școlii un plus prin acest sistem biometric.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157631841751326&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Comments

  1. dan says:

    altzi bani…alta distractzie…tare asta…