Clasa pregătitoare îi nemulțumește pe părinți

Mai mulți părinți din Moldova Nouă, dar și din alte zone ale județului, și-au transferat copii de la clasa pregătitoare direct în clasa întâi sau înapoi la grădiniță. Asta, fie din cauza cadrului didactic nu atât de experimentat, fie și-au dorit un anume învățător.
Inspectoratul Școlar Caraș-Severin a urmărit ca înscrierile la clasa pregătitoare să se desfășoare conform metodologiei. La Moldova Nouă, inițial  copiii au fost înscriși la clasa zero, însă, după o perioadă, părinții au decis să-i transfere în clasa întâi. Inspectorul de specialitate, Ilie Stoinel, spune că aceste demersuri au fost făcute în conformitate cu legea în vigoare.
„Un grup de părinți din clasa pregătitoare de la Moldova Nouă și-a înscris copiii în clasa pregătitoare, iar după aceea au solicitat înscrierea copiilor în clasa întâi, nimic în afara metodologiei. Acolo a fost un grup mai numeros, dar și alte școli din județ, pentru că există o practică în comunitate, fie în mediul rural, fie în mediul urban, ca părinții să urmărească pentru copiii lor un cadru didactic a cărui activitate să fie recunoscută”, a declarat Ilie Stoinel, inspector școlar de specialitate la ISJ Caraș-Severin.
Clasa pregătitoare este o provocare pentru toate școlile din județul Caraș-Severin, dar și din întreaga țară. Situația copiilor de la clasa zero din Moldova Nouă nu este una singulară.  Acest lucru s-a mai întâlnit și în școlile din mediul rural, dar și în Arad sau Timișoara.
Acest lucru s-a întâmplat și în școlile din mediul rural, dau un exemplu chiar de la mine de la Dalboșeț, unde un număr  de cinci copii care voiau să vină în clasa întâi în toamnă, din cauza unui motiv anume și-au dorit să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare. Lucrurile astea le-am găsit și în Timișoara, mi-au scris și colegii din Arad. Se întâmplă la anumite școli, ca părinții să-și dorească un anumit învățător”, a mai adăugat inspectorul de specialitate Ilie Stoinel de la ISJ Caraș-Severin.