FOTO: Gugulanii se pot lăuda cu un centru nou!

După o scurtă perioadă de renovare, centrul municipiului de pe Sebeș și Timiș are o nouă înfățișare. Pavele noi, fântâni și flori încântă privirile trecătorilor.

Proaspăt renovat, centrul din Caransebeș a devenit o locație preferată de caransebeșeni pentru plimbările de toamnă. Fântânile arteziene din marmură amplasate din loc în loc au aspectul unor opere de artă care conferă centrului un aer sofisticat.

Pentru că vremea bună le permite, locuitorii Caransebeșului își petrec după-amiezile în centrul orașului și sunt chiar încântați de noile amenajări. „E bine că am avut încă timp să ne și bucurăm de modernizările făcute. Vremea e frumoasă, centrul e și el foarte frumos amenajat, e chiar o plăcere să te plimbi pe aici”, spune o mămică. Până și tineretul preferă să se oprească în centrul orașului după ce se încheie cursurile la școală: „Ne mai oprim pe câte o băncuță să povestim că ne place cum arată acum centrul. Are și fântâni și florile sunt încă frumoase”, explică o elevă de clasa a X-a.

Dar lucrările din zona centrală nu se opresc aici. Echipa de constructori a mutat șantierul din centrul civic în zona Primăriei și a străzii Vasile Alecsandri. „Amenajăm în prezent aceste zone din punct de vedere edilitar, amenajări care constau în realizarea unui trotuar pietonal foarte mare, de până la 6-8 metri, zone verzi, un alt iluminat public, o cale de acces auto separată cu parcări amenajate în zona centrală. Va fi un proiect ceva asemănător cu cel care l-am realizat pe strada Avram Iancu, strada principală de acces în piața din Caransebeș”, precizează pentru Express de Banat primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela.

Acesta mai adaugă faptul că lucrările de renovare erau mai mult decât necesare în acea zonă pentru a fluidiza traficul pietonal și cel rutier. „În prezent această zonă a străzii primăriei era deteriorată ca și trotuar, ca și cale de acces, ca și zonă verde. Un al doilea motiv pentru care am început renovările a fost că am dorit să separăm traficul de pietoni de traficul auto, pentru că până la acest moment erau o intersecție generală și o învălmășeală de nedescris între pietoni și mașinile care circulau sau parcau”, precizează Marcel Vela. Totodată, lucrările de renovare vor completa amenajările din centrul civic, astfel încât întreaga zonă centrală va ajunge la standarde europene, inclusiv cu piste de biciclete.

Comments

  1. Traian says:

    Un primar priceput. Bravo M. Vela!